Бойчо Биволарски: без мен на балотажа – само ако не съм жив в неделя!

STZAGORA.NET

Бойчо Биволарски

“Въпросът да отстъпя мястото си на балотажа на третия по получени на първия тур гласове – Дамян Георгиев – не е обсъждан. Една партия със 120-годишна история, която е отишла на балотаж в един стратегически град, не може да си позволи неин представител да бъде оттеглен за сметка на друг представител. Няма да се съгласи с такова нещо. Никой досега не е поискал моето оттегляне. Ако трябва да бъда точен, позвъниха ми от няколко места наши другари и симпатизанти, и ме попитаха какво мисля по този въпрос. Отговорът ми пред тях и пред вас е: това може да стане в неделя единствено ако Бойчо Биволарски не е между живите. Доколкото чух, в предаване на местна медия Дамян Георгиев е призовал да се гласува по съвест.”

Това увери днес медиите в Стара Загора класираният за балотажа в неделя доц.Бойчо Биволарски, кандидат-кмет на БСП. Диспутът в пресклуба на БТА, на който той покани вчера прекия си конкурент – Живко Тодоров от ГЕРБ, не можа да се състои поради ангажираността на кандидата на управляващата партия с посещението на кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев-Маргарита Попова в Стара Загора и Казанлък днес. Независимо от това доц.Биволарски дойде и сподели с медиите онова, което бе подготвил за несъстоялата се дискусия.

“За втория тур ще проведа разговори с колеги, които отпаднаха от надпреварата. От уважение към тях няма да ги спомена. И ще ви кажа защо: страх ги е да излязат официално и да подкрепят моята кандидатура. Част от тях, разбира се. Още не съм свършил преговорите. Може някой и да излезе. Но тъй като уважавам всики останали 9 кандидати, си позволявам да не спомена техните имена. Беше ми казано само, пак без да цитирам имена, че не трябва да говоря с един от кандидатите. Не ме питайте кой е той”, допълни Бойчо Биволарски. “Една от поставените цели – отиването на кандидата на БСП на балотаж, е постигната”, припомни той на въпрос за отговорността при евентуална загуба и призова да се изчака изборния резултат.

Бойчо Биволарски показа на медиите и писан неизвестно от кого лист с фалшиви “Указания за по-нататъшна работа на общинските и местните партийни организации на БСП”. “Той не е излязъл от БСП – липсва подпис и печат”, каза той. В гротескния документ, който трудно може да се вземе насериозно, се дават следните любопитни препоръки:

“В общински съвети, в които има мнозинство на ГЕРБ, трябва да се направи следното:

Не се противопоставяйте явно на решенията, които се вземат с мнозинство от противниците на ГЕРБ. Търсете хора от техните редици, които имат амбиция за директори, началници и други. Предлагайте сътрудничество (тайно), обещавайте и няма да се противопоставяте на техните желания и предложения.

Много важен момент в работата на общинските съвети е да се поставят наши хора начело в групите на ГЕРБ. Ако има лица, които не можете да контролирате или не се поддават на по-горните предложения за кариера в работата, намерете начин те да бъдат компрометирани пред обществото. Компрометирането в никакъв случай да не става от хора на БСП. Това трябва да стане от нашите в ГЕРБ.

Търсете и внедрете в редиците на ГЕРБ деца и внуци на бивши членове на БКП, на директори и началници. Да се избират лица, лежали по затворите за криминални престъпления и да им се оказва необходимата подкрепа, за да влязат в структурите на ГЕРБ. Те да се ползват с неафиширана ваша подкрепа. Внедрените от нас лица да се подкрепят неофициално и да не им се пречи, напротив, да се използват срещу онези местни лидери, които могат да обединят отново хората и да попречат на изборната ни победа в предстоящите скорошни избори.

Да се използват всички възможности на изпълнителната власт (кметове, зам.-кметове, председатели на общински съвети и др.) за компрометиране на ГЕРБ. Опитайте да запазите нашите кадри в общинската администрация. Да не се завършва или да не се започва ново строителство там, където кметът е от ГЕРБ.

Да се образуват инсценировки с предварителни сценарии, следствия и съдебни дела срещу лицата, водили активна предизборна кампания срещу БСП. Както и да бъдат разпространявани слухове за тези лица в негативен порядък.

Важна основна задача е да се получи разцепление в редиците на ГЕРБ, да се избере ръководство на ГЕРБ, което да е съставено от наши подставени лица и да няма обществен авторитет. Това са задачите. Решението им трябва да започне веднага, защото изборите са на прага ни.”
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн