В новия ОбС на Стара Загора най-много са икономистите

STZAGORA.NET
Новият Oбщински съвет на Стара Загора е пъстър не само заради 12-те партии, чиито представители успяха да спечелят народния вот, но и от професионална гледна точка.

Дали заради глобалната финансова криза, или по чиста случайност, но от 51-те избраници най-много са икономистите – 15 на брой, следвани от инженерите – 13, юристите – 6, педагозите – 5, лекарите – 4. Има само 1 журналист, а един от старейшините е с основно образование.

37 мъже и 14 дами ще градят законите и дневния ред на Община Стара Загора през следващите четири години. 18 от тях вече са полагали клетва в служба на старозагорското гражданство за изминалия мандат 2007/2011.

След като Централната избирателна комисия (ЦИК) е готова с окончателните резултати, в 14-дневен срок областният управител трябва да свика заседание на новоизбрания Общински съвет на Община Стара Загора.

Заседанието ще се води от най-възрастния общински съветник, в случая от 64-годишния Христо Бонев от ПП ГЕРБ. На специална церемония се полага клетва за честна и предана работа в името на закона и за честта и добруването на старозагорските граждани.

На първото заседание с тайно гласуване ще бъде избран председател на Общинския съвет, заместник-председатели и председатели на 12-те (засега) постоянни комисии.

Общинският съвет е действащ от клетва до клетва.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн