Живко Тодоров, кандидат за кмет на Стара Загора от ПП ГЕРБ: Готов съм да извървим целия път!

STZAGORA.NET
Когато вкъщи вечер гледаме новините, много от нас сигурно се питат дали нещата в България и в света вървят на добре или на зле. В новините има напрежение. Виждаме кадри на хора, които протестират срещу финансовия ред и срещу решенията на политиците. Така и в Европа, и в Америка, и в целия развит свят. След това гледаме кадри от България, от ежедневието и от изборната кампания. Едни ни казват, че нещата са нормални, а други ни обясняват колко е зле и как трябва да сменим властта, и то на всяка цена.

Аз нямам отговори на тревожните въпроси за света. Не съм натоварен да мисля и за цялата страна. Имам обаче отговори за Стара Загора! И съм длъжен да Ви кажа какво мисля преди избора в неделя. Не защото това е част от изборната кампания, а защото така е честно! През последните два месеца се срещнах очи в очи с почти трийсет хиляди старозагорци. Усетих какво притеснява повечето от хората в града и в селата. Казахте ми кои са нещата, които ни правят скептични по отношение на днешния ден, на политиците и на всички, които взимат решения за живота ни.

Днес дори в най-богатите държави хората не вярват, че политиците се интересуват от живота им, не вярват, че са почтени в намеренията си и в действията си. Мислят, че в политиката и управлението няма честна игра. Политиците в Европа губят доверието на обществата си в труден момент. Ще ви кажа, че това е така заради две неща. Първо, политиците в много държави дълги години поддържаха у хората илюзията, че е възможен лесен живот без усилия. Второ, в критични ситуации същите тези политици бягаха от отговорността да казват истината.

Има и трето и то си е наше, българско. За съжаление у нас много хора, които влизат в политиката гледат на нея като на нещо между другото, между бизнеса и личния комфорт. Гледат на властта и на постовете си като възможност да уредят живота на своите близки и познати и да задоволят личните си амбиции. Това е голяма грешка, която аз няма да допусна! Защо?

Защото вярвам, че политиката не е място, където да мислиш за себе си. Тя не е място за егоисти. В нея трябва да влизаш с чест и с увереността, че е правилно да свършиш работа за всички. Ще ви споделя нещо лично, което съм казвал досега само на близките си. На него се дължи успехът ми в политиката, въпреки “липсата на опит”, в която ме обвиняват опонентите ми. Когато като политик или депутат съм разговарял с овластени хора, независимо дали това е премиерът Борисов, дали са министри или някой друг, винаги съм спазвал един принцип – да искам неща само за Стара Загора. Това е единствената и проста причина днес да съм пред вас и да печеля доверието Ви!

Вярвам, че най-важното за кмета на Стара Загора е да чува хората и да отделя това, което е важно за всички от това, което е само частен интерес. Така разбирам лидерството. За мен то не е самоизява, а оценка на хората за това как се справя даден политик. Няма родени лидери! В политиката човек става лидер бавно, трудно и с много работа и само ако пази доверието, което е получил. Лидер не може да те направи един човек, колкото и да се старае. Лидер може да те направят много хора, ако видят добра причина за това.

Кметът на града ни може да бъде лидер на Стара Загора! Може и да не бъде. Виждали сме и от двата вида кметове! Предпоследният беше такъв, последният не. Знам, че един лидер трябва да е открит и честен със старозагорци, ако иска да бъде кмет! Лидер на града ни не може да бъде човек, който се крие или пък заблуждава хората. Лидер не може да бъде някой, който твърди, че опит означава да изкараш 20 години в един партиен кабинет. Лидер не може да бъде и човек без воля, поставен в изборите да гарантира единствено интереса на малка група хора. Лидер е този, в когото хората вярват и който пази вярата им.

Истината е, че в настоящите местни избори в Стара Загора нямаме напълно готов и изграден лидер. С много работа, с честност, с воля и с колективно усилие на старозагорци можем да изградим новия лидер на града ни. Аз съм готов да извървя целия път!

Подкрепете новите ни цели – да изградим заедно силен екип и да гледаме в една посока.

Заслужава си заради Стара Загора!
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн