Разкриха авторите на грабежа над японския гражданин в Стара Загора

STZAGORA.NET
В резултат на полицейските действия, предприети от служители на Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора, са разкрити авторите на грабежа над 35-годишния японец, който беше нападнат в гръб през нощта на 15 октомври в центъра на града, на пресечката на булевардите “М.Кусев” и “Хр.Ботев”. От чужденеца тогава бяха отнети 12 000 евро, 34 000 японски йени, 7000 лева, три дебитни карти и 10 карти на различни магазини, видеокамера и други вещи.

Нападателите се оказаха тийнейджъри. Това са 19-годишният Т.Т., Д.Б. (17 г.), Д.И. (16 г.), Б.Б. (15 г.), А.Д. (17 г.), К.Г. (16 г.)и Д.М. (17 г.), всичките от Стара Загора.

Всички младежи без Т.Т. са задържани за срок до 24 часа в Първо районно управление «Полиция» – Стара Загора. От извършените претърсвания в домовете им са иззети общо 5550 евро, 23 000 японски йени и 2680 лева. От канал, разположен на 200 метра южно от ул. «Антон Марчин» №1, са намерени и иззети фотоапаратът, видеокамерата и карта на магазин «Метро» на името на пострадалия японец.

Констатирано е, че с част от парите Д.Б. и А.Д. са закупили лек автомобил “БМВ 318″ без регистрационен номер (нов внос), който също е иззет. С постановление на Старозагорската окръжна прокуратура от 19 октомври Д.Б., А.Д. и Д.И. са задържани за срок до 72 часа.

Работа по изясняване на цялостната престъпна дейност на лицата, както и съпричастността им към извършването на други деяния продължава.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн