Чистят Стара Загора след бурята

STZAGORA.NET
От сутринта целият екип на Фирма „Нелсен Чистота” почиства улиците на Стара Загора след силния вятър вчера и цялата вечер, съобщиха от пресцентъра на общината. Общо 150 души почистват падналите клони и приоритетно – шахтите от нападалите върху тях листа. “Работим с цялата техника и налични хора и с удължено работно време по мое разпореждане. До края на работния ден градът ще бъде почистен”, каза директорът Стоян Димитров.

Само до 12 часа на обяд сигналите на дежурния телефон 614 821 в Община Стара Загора бяха 18, а за целия вчерашен ден и нощта – над 50. Гражданите се обаждат за паднали клони, дървета, неработещи светофари, прекъснато електрозахранване.

„Звено „Благоустрояване и озеленяване” и вчера, и днес работи по улиците на града. Изрязват се опасни клони, работи се с вишката – както по сигнали, получени на дежурния телефон в Община Стара Загора, така и на тел.112” – информира директорът на звеното Галя Караджова. Тази сутрин екипът на звеното е отстранявал паднал кипарис върху Дом „Незабравка”, паднало дърво върху детската градина в кв.”Кольо Ганчев”, счупени клони в двора на 11-то ОУ. Заедно с екип на фирма EVN са отстранявали паднала липа върху къща на ул.”Раковски”, паднали дървета на пътя на изхода за Казанлък и много други сигнали.
-crl

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн