Две деца получиха помощ от старозагорските съветници

STZAGORA.NET
С еднократна помощ от 1000 лева старозагорските старейшини подкрепиха братче и сестриче, изпаднали в крайна нужда. От пет месеца момичето, което е на 13 години, а момчето – на 16, живеят без електричество и без отопление. Към 10.10.2011 г. има неизплатени сметки за ток от 236 лв., за вода – 49 лв., неизплатени наеми за една година за жилището, което обитават, по 300 лева на месец (според собственика). Децата нямат средства за учебни помагала, за закупуване на училищни униформи и всякакви други разходи, свързани с живота в училище. В началото на зимния сезон те са на ръба на оцеляването.

Родителите са разведени. Бащата има ново семейство и не живее в града. Той е строителен работник, но често е без работа и не изплаща издръжка.

Преди година майката остава без работа и търсейки препитание, е заминала за Холандия като берачка на гъби. Поради отсъствие на майката не са подадени необходимите документи и децата не получават детски надбавки, социални пенсии и никакви социални помощи.

За да се препитава семейството, дядото и бабата обработват земя под аренда в района на село Юлиево и отглеждат тютюн, доходите от който за тази година все още не са получени. За настойник на сестричката и братчето е определена баба им, която рядко идва в града поради работа на село. Очаква се завръщането на майката до месец, но дотогава децата са в изключително тежко положение.

Предложението за отпускане на еднократна помощ е направено от общинските съветници Кристиян Петков, Георги Гьоков, Антон Андонов и Александър Желязков по молба на директорите на Спортно училище “Тодор Каблешков” и СОУ “Максим Горки”, в които децата са отлични ученици.

Росица РАНЧЕВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн