Еленино – само с един кандидат за кмет, но за пети мандат

STZAGORA.NET

Съби Димов

На общоселско събрание Съби Димов, кандидат за пети кметски мандат на старозагорското село Еленино, обяви платформата си за управление за 2011-2015 г. Отново той обещава на съселяните си ред, сигурност и спокойствие. Още 5 конкретни позиции е записал в програмата си Димов: да се изгради тротоар покрай централната улица; да се асфалтират най-малко три улици; да се оградят новите 6 декара за гробищен парк; да продължи и се разшири провеждането на международните кукерски игри; да се създадат добри условия за живот на подрастващото поколение и на възрастните хора.

Инициативният комитет, издигнал кандидатурата на Съби Димов, представи убедителните аргументи за безспорните качества на “човека чудо”, както го наричат в селото. Когато през 1995 г. е избран като независим кмет, в Еленино са извършени 21 кражби. За кратко време 19 от тях са разкрити и повече не са се случили. Следващата стъпка е била хигиенизиране на селото, което от изоставено и буренясало, с 5 улични лампи, се превърна в най-чистото и осветено с 270 лампи. От 28 улици той успя да чакълира 21 и 2 да асфалтира, да чакълира пътя до гробището и да извади там вода; да отвори вратите на незавършеното читалище и да го превърне в духовен център със зали, санитарни възли и отлично подредена библиотека.

Човекът-чудо пръв от 50-те села в общината прекара кабелна телевизия, направи детска площадка за малките и откри компютърна зала за тийнейджърите; монтира видеонаблюдение в центъра, което осигури ред и спокойствие на всички; издигна в центъра на Еленино паметник на загиналите в Първата световна война и в близост до него постави оръдие; направи камбанария, чешма с фотооко и водна стена; модерен стадион. За възрастните постави пейки по всички улици и пр.

През зимните месеци и снеговалежи лично той се качва на трактора и почиства основните артерии на селото, за да дойде автобусът и извози пътниците до града.

За всичко сторено и още много добри дела, Съби Димов е подкрепен от всички политически партии в селото. Той ще се състезава със себе си, а това е най-сериозната битка.

Росица РАНЧЕВА
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн