Бойчо Биволарски: Настояваме за международни наблюдатели в изборните дни

STZAGORA.NET

Доц. Бойчо Биволарски

Председателят на Общинския съвет на БСП в Стара Загора и кандидат-кмет Бойчо Биволарски се срещна с международните наблюдатели на изборния процес в България от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа г-жа Чезира Дамяни и г-н Михаил Сиркели.

„Получаваме множество сигнали, че управляващите от ГЕРБ са сериозно обезпокоени за изборните резултати и няма се спрат пред нищо, за да си осигурят изборна победа с позволени и непозволени средства”, заяви Бойчо Биволарски. По думите му фактът, че председател на предизборния щаб на ГЕРБ е вътрешният министър Цветан Цветанов, достатъчно красноречиво говори за опасността МВР да се превърне в силов инструмент за печелене на избори. Биволарски подчерта, че не се подбират средства за респектиране на политическите опоненти и като пример посочи полицейската камера на предизборния митинг на БСП в края на септември.

”Най-сериозните ни опасения са свързани с допълването на избирателните списъци с хора, които са в чужбина и нямат физическа възможност да гласуват в България. Над 1 милион българи живеят в чужбина, а информацията за тях и техните лични данни са в МВР”, посочи Биволарски. Той бе категоричен, че могат да се манипулират и протоколите от избирателните секции.

„ГЕРБ основателно очаква силен протестен вот на тези избори заради двегодишния си провал в управлението на страната и няма да се спрат пред нищо, за да си осигурят служебна победа”, каза Биволарски и настоя за международни наблюдатели в изборните дни. Той изрази надежда българите да преодолеят страха си и масово да отидат до урните, за да гласуват за дългоочакваната промяна, която е единствената алтернатива на бедността и разрухата.
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн