Зита Гурмай, евродепутат от ПЕС: Стара Загора се нуждае от хора като Бойчо Биволарски и Илия Златев

STZAGORA.NET

Зита Гурмай (до Бойчо Биволарски) подкрепи за изборите него и водача на листата с кандидати за общински съветници на БСП в Стара Загора Илия Златев (вдясно).

Зам.-председателката на Комисията по конституционните въпроси в Европарламента Зита Гурмай подкрепи днес кандидатурата на доц.Бойчо Биволарски за кмет на Стара Загора. Тя изрази позицията си на среща с медиите, в която участва и водачът на листата на БСП за предстоящите местни избори Илия Златев.

Ето какво каза Зита Гурмай:

Изразявам своята солидарност с Бойчо Биволарски, защото той е в местното управление от 1991 г. Работил е с различни представители на местната власт. Има опит от 16 години на общинско ниво. И той е човекът, който има възможността да донесе промяната в Стара Загора. Той знае какво може да направи в областта на здравеопазването, туризма, образованието и спорта. Знае как да привлече средства от Европейския съюз. Знае, че България и Стара Загора заслужават нещо по-добро. Ето защо Стара Загора се нуждае от хора като него и като Илия Златев, който е водач на листата тук.

Призовавам всички да гласуват с №8 на изборите – за Ивайло Калфин, за Стефан Данаилов, за хора като Бойчо, като Илия, за всички мъже и жени – политици с опит, които ще участват в тези избори. Така че в България да се гарантира един взаимен, съвместен контрол и справедлив баланс на властите. Който може да бъде постигнат от президент като Ивайло Калфин. Работила съм с него, той е мой колега от Европейския парламент, и наистина смятам, че той е правилният човек за президент на България.

От думите на евродепутатката, която е зам.-председател на Комисията по конституционните въпроси на Европарламента, стана ясно, че финансово-икономическата криза е засегнала всички европески граждани – 500 милиона души. 16% от населението на ЕС е бедно, 25 милиона от европейците са безработни, 5 милиона от тях са млади хора. Следващата година по думите й се очакват засилени дебати в ЕС какво ще се случи, каква ще бъде цената, ако няма обединена Европа.

“Трябва да бъде ясно, че ако една държава не е член на ЕС, тогава животът за нейните граждани ще бъде много по-тежък. Ще наблюдаваме 30-40% орязване на заплатите и пенсиите, както се случи в Исландия”, обясни Зита Гурмай. За съжаление, според нея, когато социалистите са били в управлението на европейско ниво, са наследявали винаги празни бюджети, което не им е давало възможност да следват пълноценна социалдемократическа политика.

Според Зита Гурмай все още не е достатъчно постигнатото по отношение на борбата с корупцията и в областта на правосъдието у нас, което е попречило на влизането ни в Шенген. Важно е, каза тя, Ивайло Калфин да стане президент, за да има баланс на властите в България, а и защото той е отдавна доказал се в Европа политик.
-vvv

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн