“Кълвача” вече не искал “Чинията” на Бузлуджа

STZAGORA.NET

Петър Пепелешков

“Никой не ни е информирал, че с БСП е договаряна замяна на част от “Чинията” на Бузлуджа с имота на “Ресторант “Аязмото” в Стара Загора, собственост на “Кълвача Инвестмънт” АД.” Това заяви за “Старозагорски новини” директорът на “Кълвача Инвестмънт” Петър Пепелешков във връзка с изявлението на Радка Кусева от Родова фондация “Митрополит Методий Кусев”, че за такава замянка са водени разговори с БСП на най-високо ниво, за което бил информиран и общинският лидер на партията в Стара Загора доц.Бойчо Биволарски.

Петър Пепелешков не скри, че фирмата е имала мерак да вземе паметника на Бузлуджа на концесия. Но това е било преди 3-3.5 години, когато “Чинията” не е била в толкова плачевно състояние както сега. “Тогава аз присъствах на среща със Сергей Станишев в качеството му на министър-председател и със Стефан Данаилов като министър на културата. Те обещаха, че е разгледано нашето предложение, но до края на мандата си не ни се обадиха. Сега вече едва ли Стойчо Кълвачев ще иска да вземе “Чинията” на концесия, тъй като е напълно разграбена, а още по-малко да прави замяна с ресторант “Аязмото”, каза Пепелешков.

Припомняме, че на 28 септември т.г. Министерският съвет взе решение за безвъзмездно прехвърляне на частна държавна собственост – Дом-паметника на връх Бузлуджа, в собственост на БСП. “Да им е честит на Българската социалистическа партия, както виждате ние сме в състояние да свършим нещо, което 22 години не са имали кураж те самите да го направят. Така че най-добронамерено им пожелавам да го възстановят и да го направят така, че да не е в този безобразен вид, който е в момента.” Това е коментирал премиерът Бойко Борисов по време за заседанието на МС, стенограма от което беше публикувана в централна медия.

За водени разговори за заменка на част от паметника с разрушения ресторант “Аязмото” не знаеше и общинският лидер на БСП в Стара Загора доц.Бойчо Биволарски.

Досега ламариненият цирей на “Кълвача Инвестмънт” на върха на Аязмото беше обект на многобройни сесии на ОбС – Стара Загора през последните 9 години. Срещу ресторанта Стойчо Кълвачев искаше неравностойни имоти, в ущърб на общината и така до ден-днешен проблемът остана неразрешен.

“Стана ли кмет, аз мисля, че мога да намеря точното решение, за да върна върха на Аязмото на старозагорци, разбира се, в много разговори със съответната страна”, съобщи за медията ни кандидатът за кмет от БСП доц.Биволарски. Но тъй като много бързаше за среща, не успяхме да го попитаме – ЗАЩО ТОВА НЕ СЕ СЛУЧИ, ДОКАТО БЕШЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК, ЧЕ И ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОбС – СТАРА ЗАГОРА, от РМД-приватизацията на ресторант Аязмото през 2002 г. досега?

Йовка ВЕЛИКОВА

Бел. авт.: Останалото е популизъм, г-н Биволарски. Ако Вие сте имали желанието да намерите “точното решение”, защо не го направихте като общински съветник, дал клетва пред старозагорци, че ще работите за благото на Стара Загора?
-gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн