Рудник “Трояново-1″ – с абсолютен рекорд от създаването си до днес

STZAGORA.NET
Миньорите от “Трояново-1″, първият рудник на най-голямата компания за открит въгледобив в България “Мини Марица-изток” ЕАД, добиха рекордно количество въглища. До края на м.септември те реализираха добив над 9 млн. тона за топлоелектрическите централи в комплекса, което е абсолютен рекорд от създаването на рудника до сега. Добитите въглища само за деветте месеца на тази година са с над половин милион тона повече от досегашните годишни производства.

Предишното постижение в работата на миньорите от участък “Добив” на рудник “Трояново-1″ е бил през 2010 г., когато за 12-те месеца на годината са добити над 8.5 млн. тона.

“Основната ни цел е да изпълняваме ритмично заявките на нашите клиенти. Ръководството на “Мини Марица-изток” съвместно с ръководството на нашия рудник успя да създаде нужната организация и добра мотивация на хората за работа в тежките условия, които доведоха и до високите производствени резултати”, отбеляза инж. Димитър Чолаков, управител на рудник “Трояново-1″.

Общият добив на въглища на цялото дружество за 9-те месеца на годината е 23.6 млн. тона при заложен в бизнес-програмата за 2011-а годишен добив от 27 млн. тона.

От началото на годината до края на месец септември за разкриване на добивните хоризонти в трите рудника на дружеството са изкопани, транспортирани и насипани над 73 млн. куб. метра земна маса, което е със 17 млн. куб. метра повече в сравнение със същия период на 2010 година. (СН)
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн