Баскетбол: Треньорски дебют на Младенов с “Берое” в турнирa за купа “Стара Загора”

STZAGORA.NET

Георги Младенов

Георги Младенов и състезателите на “Берое” ще дебютират пред старозагорска публика в силен турнир за купа “Стара Загора”. Отборите на “Черно море” Варна, “Спартак” Плевен, “Черноморец” Бургас и домакините от “Берое” ще си оспорват приза в тридневно съревнование стартиращо навръх 5-ти октомври – празника на града.

Мачовете ще се провеждат всяка вечер от 17.00 и 19.15 в Общинска спортна зала Стара Загора .

Изпълнителният директор на клуба Васил Кифев коментира организацията на турнира: “За първи път от създаването на Националната баскетболна лига мъжки отбори, участващи в нея, ще гастролират в Града на липите. Специална благодарност на Община Стара Загора, че уважи баскетбола и съвместно със спонсорите на БК “Берое” организира турнир по този приятен повод. Също така се радвам, че нашата публика ще види на живо състезатели и отбори от най-високо ниво за стандартите на страната ни. Реално мачовете ще бъдат част от подготовката за участието ни в шампионата на “А” група.

Ще срешнем отбори, превъзхождащи ни в умения, организация и традиции в баскетбола. Ние разполагаме с перспективни момчета, така че от такива мачове срещу по-силни противници можем само да спечелим. Както знаете, тази година имаме високи амбиции и чрез това мероприятие ще проверим каква е разлика в класите между тимовете в НБЛ и “Берое” към днешна дата. Нашите дългосрочни намерения са да изградим гръбнака на отбор, който догодина успешно да се състезава с болшинството отбори в НБЛ. Разбира се, иска ми се нещата да се получат веднага, на мига и още на този турнир да се противопоставим успешно, че дори и да спечелим, но трябва да сме обективни и да не очакваме чудеса.

Наясно сме, че пътят, който трябва да извървим, е доста дълъг, но начело с Георги Младенов, с безрезервната подкрепа на всички фенове на “Берое” и общественоста в Стара Загора, няма как да не успеем!”
-vvv

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн