Стадион “Берое” все пак ще светне до Димитровден

STZAGORA.NET
До 26 октомври 2011 г. (Димитровден) осветлението на градския стадион “Берое” на Стара Загора ще бъде напълно подменено, съобщи за медията ни инж. Ангел Стоманярски, председател на комисията по провеждане на открития конкурс.

Ще се осъществи и обявеното телевизионно излъчване на срещата “Берое” – “Славия” от ХI кръг на “А” група, насрочена за 27 октомври (четвъртък) от 18 часа.

Това стана възможно, след като Върховният административен съд е изпратил официален факс до Община Стара Загора, с който се съобщава, че Обединение “Спортно осветление – стадион “Берое” – София, което обжалва решението на комисията за фирма-изпълнител, е оттеглило жалбата си.

В петък, 30 септември 2011 г., ще бъде подписан договорът между Община Стара Загора и изпълнителя “Енергострой България” ДЗЗД от Варна. Обществената поръчка “Реконструкция и модернизация на осветителната уредба на стадион “Берое” ще бъде изпълнена на стойност 740 000 лв. Това включва цялостна подмяна на прожекторите и на кабелите, промяна на всички табла, свързани с осветлението, и генерална реконструкция на светлинното табло с размер 32 кв.м.

Първите стъпки по ремонта започнаха вчера с демонтиране на старите прожектори и осветителните тела (Филипс, произведени в Белгия), които ще бъдат подменени с нови с марката General Electric. Ще бъде поставено аварийно осветление за тъмната част от денонощието, включително за случаи на евакуация.

За изграждането на осветлението се ангажираха лично премиерът Бойко Борисов и депутатът и кандидат за кмет на Стара Загора Живко Тодоров. Финансирането е осигурено от “Мини Марица-изток” ЕАД.

Росица РАНЧЕВА
-

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн