Предизборни митинги представиха кандидатите за президент, кмет и общински съветници на БСП и ГЕРБ в Стара Загора

STZAGORA.NET

Първия си предизборен митинг проведе в сряда вечер на площада пред Общината БСП. В него пред старозагорци се представиха кандидатът за президент на България Ивайло Калфин, кандидатът за кмет на Стара Загора доц.Бойчо Биволарски, както и кандидатите за общински съветници от листата на БСП и коалиция с водач Илия Златев. За настроението се погрижи поп-звездата Миро.

Речи произнесоха Бойчо Биволарски и Ивайло Калфин.

Бойчо Биволарски:
Решението ми да се кандидатирам за кмет на Стара Загора не е случайно. Живея тук, тук е моето семейство, тук са моите приятели. Затова Стара Загора е моят свят и моята съдба. С огорчение и с болка трябва да кажа, че нашият красив град през последните 4 години спря развитието си. Спряха го хората, които имат мнозинство в общината и кмет от политическа партия ГЕРБ. Стара Загора не заслужава това. Ние казваме “Не!” и затова трябва да спрем вредното управление както за общината, така и за страната. Още през първите месеци на моя мандат ще можете да видите и да почувствате нещата, които ще направя за вас. Да си върнем бъдещето на Стара Загора!

Ивайло Калфин:
Ние влязохме със Стефан Данаилов в тази битка заради кауза. Не сме кукли на конци, както са някои други. Ние сме хора, които отстояват позиции и това са позиции на българската левица. Днес някои се опитват с шумна и лепкава кампания да ни създадат друга реалност. Днес ни говорят колко хубав бил животът. Днес режат лентички от сутрин до вечер. Лошото е, че в къщи няма на какво да отрежем лентичката. Лошото е, че тези, които режат лентички и хвърчат с хеликоптери не мислят и не се интересуват от българите. Тяхната политика е: “Стискайте зъби, докато построим магистралите!”. Това е антинародна политика. Няма друга държава в Европа, която сама да си предизвиква социална криза. За пореден път тук, от площада на Стара Загора, каня моя опонент Росен Плевнелиев на дебат. Нека да каже как ще се увеличат доходите. Да каже какво мисли за Шенген и за шамара, който ни удариха. Нека да каже какво мисли за Катуница и за случилото се след това. Крайно време е да кажем, че приоритетите на България са доходите, здравеопазването, работните места, образованието. Това е важно за България днес. Ние ще покажем, че България е на българските граждани. И че въпросите на българските граждани са приоритет на инстуциите и ние ще направим така, че България да заработи. България да върви напред. Победа!

* * *

Малко по-късно същата вечер пред Синдикалния дом стартира и митингът на ГЕРБ. На него се представиха кандидатът за кмет на Стара Загора Живко Тодоров, кандидатите за общински съветници, а след тях – и кандидатпрезидентската двойка Росен Плевнелиев-Маргарита Попова.


Живко Тодоров:
Уважаеми съграждани, приятели, радвам се, че мога да бъда тази вечер сред вас и да поема конкретни ангажименти за развитието на Стара Загора през следващите 4 години. Причината да се кандидатирам е, че имам ясна цел. И тя е Стара Загора да стане най-добрият град за живеене в България. Знам какво трябва, за да се постигне това. Трябва много работа и силен екип. През следващите 4 години най-важното за Стара Загора е на първо място да подобрим усвояването на евросредствата, които влизат в нашия град. Трябва в Стара Загора да влезнат повече европейски пари. На второ място – трябва да работим за развитието на транспорта, и най-вече публичната част на транспорта. Трябва да развиваме инфраструктурата, трябва да направим така, че да можем да опазим заедно културно-историческото наследство на Стара Загора. Нуждаем се от силен екип, за да постигнем всичко това. Той е тук, с мен тази вечер. Всички кандидати за общински съветници и хората, които ни подкрепят, ще направят възможно в Стара Загора да започнем да градим, както и да надградим всичко в България. Ще се радвам, ако получим вашата подкрепа. И съм сигурен, че всички заедно ще направим така, че Стара Загора да бъде най-добрият град за живеене в България.

Цветан Цветанов:
Пред прага сме на най-важните избори за област Стара Загора и страната. Това, което направихме като избор от ПП ГЕРБ е, че избрахме най-достойния за кандидат за кмет – Живко Тодоров. С Живко се познаваме от 6 години. Той израсна неимоверно бързо и показа, че освен че е млад, е много енергичен, много компетентен и може да работи в екип. Убеден съм, че с ваша помощ и с помощта на всички старозагорци Живко ще бъде избран на първи тур. Когато говорим с прогнозни резултати, започваме от София и за да стигнем до морето, винаги казваме, че минаваме и с победата на ГЕРБ в Стара Загора. Тези избори се провеждат по малко по-различен начин: два избора в един ден. Два избора – за местна и президентска власт. Ние си поставяме две цели: две победи. За да ни бъде по-лесно – две победи, два избора – зачеркнете №2 в бюлетината. Когато говорим за кмет, много е важно да бъде избран подходящият човек. Човекът, който може действително да решава проблемите и вие да можете да се обръщате към него. Живко е отворен и аз съм убеден, че неговата врата винаги ще бъде отворена за всички старозагорци, които поискат и се нуждаят от помощ. Живко ще получи пълната подкрепа от правителството, от парламентарната група на ГЕРБ, където той към настоящия момент е депутат. Живко има потенциал, има капацитета, нека всички заедно да го аплодираме и да го изберем за кмет.

Росен Плевнелиев:
В последните две години аз бях често тук, при вас. И не защото някой ме е пращал. И не защото имах много време. А защото вършех много работа. По вашите проекти, по вашите приоритети. Резулатите ги виждаме всички: Стара Загора е вече в центъра на магистрала “Тракия”, която от догодина ще носи още повече стоки, още повече туристи и още повече живот в българските региони. Стара Загора има своята нова пречиствателна станция. Стара Загора има своите музеи, своята градска среда, своите рехабилитирани училища и детски градини. Но това е само началото. Това, което постигнахме, не е малко. Но то трябва да бъде надградено. Стара Загора е в центъра на още един европейски коридор. Стара Загора ще има чисто нов проект за градски транспорт. В който вие ще се возите в удобни автобуси. В който ние ще създадем ново качество на живот тук, за да бъдете вие тук център – на качествени работни места, на нови фабрики и на нова перспектива за всички вас. Защо искам аз да бъда вашият президент? Защото доказах, че си изпълнявам обещанията. Изпълнявах тези в миналото, ще изпълнявам и тези в бъдещето. Защото имам визията за модерна България. Защото, подкрепен от ПП ГЕРБ, в последните две години ние работим ускорено за модерна България. Защото искам да забравим миналото и да гледаме напред към бъдещето. Да не търсим удобните извинения, а да търсим смисъла, решенията за вашия град, за държавата, за нашето достойно място в Европа. Искам да бъда президент, защото нашата държава има нужда от дългосрочен план за развитие. И независимо кой е на власт, да го изпълнява. Аз като президент ще гарантирам тази последователност, това надграждане. Доброто ще бъде разширено и надградено. Лошото ще бъде подобрено. Чакат ни тежки избори. В тях, вие знаете, че тези с най-големи шансове, тези, които водят голямата битка, са трима бивши министри на Тройната коалиция срещу двама министри от ГЕРБ. Калфин, Кунева, Данаилов. Срещу Плевнелиев и Попова. Тройната коалиция срещу ГЕРБ. Оставям на вас да си спомните на какво беше символ Тройната коалиция. От нас можете да очаквате само едно: нов вид политика – такъв, какъвто вършим през последните две години. Без да политизираме, без да политиканстваме, да работим денонощно в интерес на хората и обществото. Това ще направим за вас. Ще познаете българските политици не по думите, а по делата. По делата ще познаете тези, които управляваха 2005-2009 г.. По делата ще ни познаете и нас. Благодаря ви за подкрепата! Трябва да спечелим още на първи тур. Бюлетината е №2, победите са две, разчитаме на вашата подкрепа! Победа!
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн