Пак ще съдят Лечков в Стара Загора

STZAGORA.NET

Йордан Лечков

Старозагорският окръжен съд вчера не даде ход на дело, по което един от обвиняемите е кметът на община Сливен Йордан Лечков. Мотивите на съда са, че Лечков е регистриран за кандидат-кмет и се намира в предизборна кампания. Той не се яви в съда, както и част от призованите свидетели и представителят на община Сливен. Защитникът на подсъдимия представи писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, с което се уведомява, че на датата на съдебното заседание ще се проведе и заседание на ИК на БФС, поради което Лечков не може да присъства в съда.

В съдебната зала лично се явиха другите двама обвиняеми – Елеонора Христова – директор на отдел “Правно-нормативно и експертно техническо обслужване” в община Сливен, и Стефан Шевкенов – представител на община Сливен, извършващ инвеститорски контрол на строеж на обект “Реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа в кв.”Дружба”, Сливен”. Обвиненията са по Глава шеста от НК (престъпления против стопанството). На заседанието присъстваха още четири вещи лица и седем от призованите единадесет свидетели.

Предвид течащата предизборна кампания, следващото заседание на съда е насрочено за 22 и 23 ноември, тъй като освен обвиняемия Йордан Лечков, кандидат за кмет на община Сливен е и един от адвокатите – Иван Благоев.

Припомняме, че повдигнатите срещу сливенския кмет обвинения са общо девет, като четири от тях вече са в съда. По първото дело, стигнало до съдебна фаза – за измама и търговия с влияние, Лечков получи оправдателна присъда от Окръжния съд в Стара Загора, която е потвърдена и от Апелативния съд в Пловдив.

Славка ДЯКОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн