Антимафиоти заловиха голямо количество кокаин и амфетамен, предназначени за пласиране в Стара Загора

STZAGORA.NET

Голямо количество кокаин и метамфетамин, предназначени за пласиране от старозагорски дилъри, е задържано в резултат на работата на служители от ГДБОП – София, Териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора и ОДМВР – Стара Загора.

В сряда, 28 септември, около 10.30 ч. в землището на с. Шаново, община Мъглиж, по време на сключване на сделка с наркотични вещества служители от Териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора и група “Специализирани полицейски сили” към ОДМВР – Стара Загора са задържали четирима мъже: 31-годишния В.С. и 32-годишния Г.К., и двамата от София, и 37-годишния Ю.С. и 39-годишния Я.Д., и двамата от Стара Загора.

При задържането и последвалите процесуално-следствени действия са иззети 2,6 килограма кафеникаво кристалообразно наркотично вещество, реагирало при извършения полеви наркотест на кокаин и метамфетамин, предназначени за пласиране в старозагорския регион.

Сигналът за подготвената сделка е получен от ГДБОП – София, като вчера сутринта двамата столичани – В.С. и Г.К., потеглили от столицата в посока Стара Загора с автомобили БМВ “Х5” и Форд “Фокус”, и двата със софийска регистрация. В землището на с. Шаново, общ. Мъглиж ги чакали двамата старозагорци – Ю.С. и Я.Д., придвижващи се с “Фолксваген Лупо” и “Хонда”, със старозагорски регистрации. Четиримата дилъри са задържани, докато течала сделката за дрога, като операцията по задържането стартирала под прякото ръководство на ГДБОП.

Към момента процесуално-следствени действия на територията на София и Стара Загора продължават. По случая в Териториално звено “Борба с организираната престъпност” – Стара Загора е образувано досъдебно производство.
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн