Регионална здравна инспекция – Стара Загора започва противогрипна имунизация

STZAGORA.NET
С настъпването на есенно-зимния сезон се очаква и поредният бум на грипни инфекции. Без съмнение тези заболявания са най-актуалният здравен проблем през студения сезон. На практика от 20 до 40% от населението боледува от грип всяка година, а до 70% от временната нетрудоспособност на хората в активна възраст се дължат на грип и простудни заболявания.

РЗИ препоръчва ваксинацията да започне сега, тъй като все още заболяемостта от остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Старозагорска област е с ниски нива, а защитния ефект на ваксината се проявява 2-3 седмици след имунизацията.

Ваксината срещу грип е от голямо значение в борбата срещу грипа, защото тя не само че намаляване риска от нарушаване на професионалния и личния живот на човека, но намалява и риска за заразяване на неговото семейство, приятелите и колегите му.

За постигане на оптимална защита срещу грипа е необходима ежегодна имунизация.
Ваксинацията е важна за:
· Всеки, който иска да се предпази от грип и неговите усложнения
· Всички лица, навършили 65 години
· Всички лица с хронични заболявания
· Лица от организирани колективи
· Лица с повишен риск от заразяване във връзка с професията им (транспортни работници, служители в армията и полицията, работещи в училищата, медицински персонал и др.)

От 03.10.2011г. имунизационният кабинет при РЗИ – Стара Загора отваря врати за провеждане на противогрипна ваксина на лица над 18 години.

Имунизационният кабинет в РЗИ е на първия етаж – стая № 102 и ще работи със следното работно време: Понеделник, сряда и петък – само преди обед от 8.30 до 12.00 ч.
Вторник и четвъртък – само следобед от 13.30 до 17.00 ч.

Имунизацията ще се извършва със закупена от гражданите ваксина, а поставянето на ваксината ще се извършва БЕЗПЛАТНО.

Допълнителна информация можете да получите на тел: 042 602 468.

Д-Р ЗЛАТИНА НАНЕВА,
директор на РЗИ – Стара Загора
-vvv

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн