Втори общински съветник на съд за клевета

STZAGORA.NET
Втори общински съветник от ОбС – Стара Загора, бе изправен на съд за клевета. Делото срещу Светломир Желязков от ПП “Нова сила” е заведено от колегата му от местния парламент Кристиян Петков (ВМРО-БНД) за това, че през януари т.г. от ефира на местна телевизия е отправил обвинения към “войводата” за конфликт на интереси и незаконосъобразни действия с цел лично облагодетелстване. Вследствие на това старейшината от ВМРО-БНД е призован да отговаря пред антикорупционната комисия към Общинския съвет и пред Икономическа полиция. Сигнал е бил пуснат и до Районна прокуратура.

Днес Районният съд в Стара Загора отложи делото за 3 ноември, след като стана ясно, че страните не са постигнали споразумение. Ищецът не присъства на заседанието и бе представляван от защитника си. Предявеният граждански иск срещу общинския съветник от “Нова сила” е за 3000 лева.

Веднага след като разбира за резултатите от проверката на Районна прокуратура, която установява, че обвиненията не отговарят на истината, Желязков поднася своите извинения на Кристиян Петков на специална пресконференция, но до споразумение не се стига.

На днешното заседание по искане на защитника на ищеца бяха разпитани оперната певица Яница Нешева и художникът Светлин Стоев – приятели на Кристиян Петков и семейството му. Те заявиха, че телевизионната изява на Светломир Желязков се е отразила както на Петков, така и на семейството му. Според тях обвиненията са разстроили много съпругата и децата му и са повлияли отрицателно на здравословното му състояние.

Обвиняемият Светломир Желязков посочи пред съда, че е разбрал, че нещата, които е казал, не отговарят на истината и вече е поднесъл своите извинения, но тъжителят Кристиян Петков държи на обезщетение за причинените вреди. На следващото заседание Желязков трябва да представи актуално свидетелство за съдимост.

Припомняме, че преди Светломир Желязков на подсъдимата скамейка по дело за клевета застана общинският съветник от БСП Борис Боричев. Ищец по него е бившият зам.-кмет на Община Стара Загора Велизар Балабанов.

Славка ДЯКОВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн