Пожарът над “Лозенец” – човешко дело

STZAGORA.NET
10 декара млада кедрова гора и 100 декара сухи треви и храсти изгоряха в събота, 10 септември, в местността Карасиврия, разположена северно от ромския квартал “Лозенец” край Стара Загора.

Огънят е започнал от черния път, над незаконните ромски постройки, след което се е разпространил на север и запад и обхванал кедровата гора, засадена от старозагорското Държавно лесничейство след големия пожар в местността през лятото на 2008 г.

Сигналът за инцидента е бил подаден във Второ районно управление “Полиция” около 14.20 часа. Добрата координация между “Гражданска защита”, Пожарната и Полицията е спомогнала огънят да бъде овладян за четири часа. От съображение за сигурност вчера е имало дежурни от горското.

“Пожарът не е умишлен, но във всички случаи е човешко дело. Най-вероятно е небрежност – детска игра или изхвърлен незагасен фас от обитател на незаконните постройки над ромския квартал”, коментираха вчера от Пожарната. Участник в гасителните действия сподели пред медията ни, че за последните 3-4 години незаконните постройки в района са заели площ от около 200-300 декара.

Йовка НИКОЛОВА
-

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн