Отломка от покрив едва не уби човек

STZAGORA.NET

Сградата, от която е паднала отломката.

Отломка от покрив на бизнес-сграда в центъра на Стара Загора едва не уби бившия икономист Марин Робов, понастоящем пенсионер. Инцидентът е станал на 7 септември т.г. около 8.30 часа на бул.”Патриарх Евтимий” (на десетина метра от кръстовището с бул.”Цар Симеон Велики”). Мъжът се е отървал с 10-сантиметров разрез на главата и сътресение на мозъка.

Марин Робов показа отломките, които днес намерил на мястото на инцидента.

“Вървях по средата на тротоара, когато нещо падна на главата ми. Почувствах много силна болка, а след това от главата ми шурна кръв. Около мен минаваха хора, но никой не спря да ми помогне. Тръгнах към дежурните полицаи на кръстовището. След като ме видя, един от полицаите ме хвана за ръка и ме заведе да седна на най-близката пейка в парка. След това се обади на “Бърза помощ”, а докато линейката дойде, униформеният купи от съседния магазин мокри кърпи, за да избърша лицето и очилата си от кръвта”, разказа днес случилото се Марин Робов. Впоследствие в Спешното раната е била зашита и мъжът е бил оставен за наблюдение няколко часа.

Днес Робов е отишъл на мястото на произшествието, където все още стояла засъхнала кръв от главата му, и успял да събере части от отломката, причинила страданието му. Твърди, че те са смесица от цимент и хоросан, с които някога са подмазвали върховете на покривите. Проверката на “Старозагорски новини” установи, че сградата, от която е паднала отломката, е собственост на бившата трудово-производителна кооперация “Колектив”. Преди години там се помещаваха шивашки ателиета на кооперацията, а сега сградата е разделена на части и отдадена под наем за магазини и фитнес-зала.

“Няма да търся обезщетение. Сигнализирам за случилото се, за да се вземат спешни мерки, защото районът е изключително оживен и целият поток от автобусната спирка на бившата “Втора аптека” минава покрай сградата. Ако на мое място беше дете, не знам какво щеше да се случи с него”, коментира пострадалият. Пред медията той изказа сърдечна благодарност към полицая, дежурил в 8.30 часа на кръстовището на бул.”Патриарх Евтимий” и “Цар Симеон Велики”, и на медиците от Спешно отделение.

Йовка НИКОЛОВА
-

бутони към социални мрежи

1 коментар on “Отломка от покрив едва не уби човек”

  • Дес wrote on 11 септември, 2011, 10:02

    … и като се има предвид, че не е единствена сграда, която плаче за поддръжка и оправяне…


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн