Осъдиха условно трима, измамили банка

STZAGORA.NET
Районният съд в Стара Загора призна за виновни старозагорците Пламен Панайотов, Мартин Танев и Иван Нанков за това, че в периода от 1 юли 2007 до 10 март 2008 година са причинили имотна вреда в големи размери на ОББ АД. Подсъдимите са представяли фиктивни документи за притежание на фирми и търговски дружества, с цел да докажат, че са финансово обезпечени, и са изтеглили огромни по размер кредити. Панайотов и Танев са ощетили банката с 285 хиляди лева, а Нанков – с 50 хиляди.

Присъдата по чл.210, ал.1, т.5 (за документна измама с причинена вреда в големи размери) предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 8 години. След като съдът приключи със съкратеното съдебно следствие и даде ход на съдебното прение, прокурорът поиска наказание в среден размер – 4,5 години.

Предвид това, че тримата са с чисто съдебно минало, към момента са променили начина си на живот, взели са си поука от извършеното и не представляват обществена опасност, съдът осъди Пламен Панайотов и Мартин Танев на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок, а Иван Нанков – на 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Решението на Районния съд може да бъде обжалвано в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Стара Загора.

Славка ДЯКОВА
-

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн