107 старозагорски деца – без ясла заради бавен ремонт

STZAGORA.NET
Притеснени родители сигнализираха, че 107 деца остават извън Детска ясла No 9 заради ремонт, продължаващ вече пет месеца. Тя се намира в кв. “Трите чучура-север” и беше затворена за ремонт през април, след като мазилка от тавана се срути. Част от децата са пребазирани в ясла No 12 в района на стадион “Берое”, която е крайно неудобна за родителите, тъй като до там няма подходящ транспорт.

“Ремонтът е приключен – заяви инж. Митьо Славов, директор на дирекция “Строителство и инвестиции” към Община Стара Загора. – Изцяло е сменен покривът и е ремонтирана кухнята, но директорката на яслата Петя Лилянова не е подписала документите за предаване на обекта.”

Лилянова обясни, че действително има средства, гласувани и предоставени от бюджета, за да се извърши ремонтът. Покривът и кухнята са ремонтирани, но има пукнатини по стените. От Регионалната здравна инспекция (РЗИ) са издали предписания и не пускат обекта, докато не бъде назначена експертна комисия, която да гарантира безопасността на децата. “Предписанията са сериозни, а сумата – малка. От РЗИ не са съгласни на този етап да бъде пусната яслата, защото има още изисквания. Аз поемам отговорността, но не мога да осигуря повече средства. Не мога да рискувам здравето на децата”, каза още директорката.

Докато институциите си прехвърлят топката, родителите на тези 107 деца се чудят как ще се справят със ситуацията. Повечето вече са използвали всички възможни отпуски, а яслата, в която са пребазирани децата, не е най-удобният вариант, а за някои родители е направо невъзможен.

Славка ДЯКОВА
-

социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн