Предотвратиха данъчни измами за над 28 млн. лева

STZAGORA.NET
Данъчни и осигурителни измами за над 28 млн. лева предотвратиха инспекторите от Офиса на НАП в Стара Загора в резултат на приключилите от началото на годината 273 ревизии. При 95 на сто от ревизираните фирми са установени укрити данъчноосигурителни задължения. По искане на прокуратурата са извършени седем ревизии на лица и фирми, ощетили бюджета с над 1.3 милиона лева.

За изминалите 7 месеца на 2011 година инспекторите по приходите са установили повече от 23.8 милиона лева недеклариран и неначислен данък добавена стойност.

Недекларираният и неплатен корпоративен данък е в размер на 4 милиона лева. Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 41 ревизии са с допълнително установените задължения в размер над 8.5 милиона лева. Земеделски производители и търговци на зърнени култури са се опитали да укрият данък-печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 2.7 милиона лева.

Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисковия бранш строителство. 31 от ревизираните фирми са укрили данъци за 6.9 милиона лева. За същия период петима търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2.6 милиона лева от “спестен” данък добавена стойност.

Служителите от приходната агенция продължават активната селекция и наблюдения на фирми от рисковите браншове и уверяват, че щe бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчна измама.
(СН)
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн