ДПС съзира нова тройна коалиция в ЦИК и по места

STZAGORA.NET
ДПС подаде жалба в ЦИК за състава на Общинската избирателна комисия в Стара Загора, съобщи общинският лидер на партията Юсни Ибрям.

“По време на консултациите спорихме с БСП за секретарското място. В ръководството на утвърдения от ЦИК състав на Общинската избирателна комисия няма представител на ДПС. В ЦИК според нас е налице нова тройна коалиция – ГЕРБ, “Атака” и БСП, за която сигнализира народният представител Лютви Местан. Според мен такава коалиция се оформя и на местно ниво. Като общински съветник съм свидетел на вземане на решения точно по този начин – с подкрепата на колеги от тези групи”, коментира Юсни Ибрям.

Централното ръководство на ДПС ще сезира Департамента за изборите към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ). Хората на Доган ще призоват евронаблюдателите да се ангажират с наблюдаването на изборния процес още отсега, а не само в деня на изборите, и ще настояват за мониторинг върху актовете както на ЦИК, така и на общинските избирателни комисии.

Таня ИВАНОВА
-

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн