Мините посрещат Деня на миньора с 44 млн. лв. печалба

STZAGORA.NET
Ръководството и целият екип на „Мини Марица-изток” ЕАД посрещат професионалния си празник 18 август със задоволство от свършената работа. От началото на 2011 г. в компанията са добити над 18 млн. тона въглища, което е повече от 30 % спрямо същия период за 2010 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството. Разкривните работи са отбелязали ръст от 40% спрямо миналата година. От началото на годината са изкопани, насипани и транспортирани близо 59 млн. кубически метра земна маса.

Като резултат от високите добиви и ритмичната реализация на лигнитните въглища в четирите централи от комплекса, минното дружество отчита 44 млн. лева печалба за първото полугодие. Краткосрочните задължения са намалели с близо 55 млн. лева. Всички разплащания се извършват в определените срокове. Само за първото полугодие на 2011 г. дружеството е внесло в държавния бюджет над 30 милиона лева данъци, 7,5 млн. лева концесионна вноска и 8,3 млн. лева за фонд «Напускане». Важно за развитието на дружеството е и нарастването на производителността на труда на персонала.

От началото на експлоатацията на източномаришкото въглищно находище в него са добити 968 млн. тона въглища. За разкриване на въглищните пластове са изкопани, транспортирани и насипани 4 млрд и 89 млн. кубически метра земна маса в трите рудника.

За усърдието, което полагат, и с цел стимулиране на персонала за спазване на безопасни и здравословни условия на труд и подобряване на производствените резултати, целеви награди по повод Деня на миньора получават трите добивни участъка в поделенията, както и цех „Механична работилница” в Рудник „Трояново-1”, участък „Ремонт багери – механична част” в Рудник „Трояново-север” и участък „Електроснабдяване” в Рудник „Трояново-3”.

Следвайки политиката на корпоративна социална отговорност и почитайки св. Иван Рилски – закрилник на миньорите и всички българи, от въгледобивното дружество дариха по 100 тома класическа българска литература на издателство „Захарий Стоянов” за жителите на радневските села Трояново и Любеново чрез техните читалища.

В 9,00 часа на 18 август ще бъдат поднесени цветя пред архитуктурния ансамбъл на светеца-покровител на миньорите, дело на проф. Минчо Минев, извисяващ се в най-високата част на Раднево.
-

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн