Кметът на Казанлък иска пари за улични ремонти

STZAGORA.NET

Васил Самарски

Стефан Дамянов

Към края на мандата си тази общинска администрация, начело с кмета Стефан Дамянов, ще остави задължения на следващия кмет в размер на близо 8 милиона лева. Тази прогноза направи председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски по време на дебат за поискана от кмета на общината Стефан Дамянов актуализация на бюджета за тази година с 2 милиона лева.

Дамянов поиска актуализация на бюджета с мотива, че за нея могат да се ползват парите, които общината ще получи от предоставянето на терени за изграждането на най-големия соларен парк в Европа. Инвестицията е за над 200 милиона лева на немска фирма.

Казанлъшкият кмет настоя за актуализацията на бюджета с мотива да се реши въпросът с уличните дупки в Казанлък, които да се запълнят по системата “печматик”. Съветниците отказаха кметското предложение с аргумента, че по този начин се хвърлят пари на вятъра, тъй като въпросът с уличните дупки се решава на парче и за не повече от 2 до 4 месеца, което го прави нерентабилно.

Съветниците на Казанлък одобриха средства за асфалтиране на отсечки от четвъртокласната пътна мрежа в района и поискаха от кмета на Казанлък да спре с трупането на нови задължения, които ще висят на следващата градска управа.

Деляна БОБЕВА
-

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн