Удължават ремонта на жп линията между Радунци и Дъбово

STZAGORA.NET
Прекъсването на влаковото движение между гарите Радунци и Дъбово се удължава до 21 септември, съобщиха от пресцентъра на “Холдинг БДЖ” ЕАД. Запазват се промените в транспортната схема за движение на различните категории пътнически и на товарните влакове, преминаващи през участъка.

Движението е прекъснато заради ремонтните дейности по линията между двете гари, които Националната компания “Железопътна инфраструктура” ще продължи да извършва.

За превозването на пътниците са осигурени автобуси. Информация за разписанието на автобусите е поставена в гарите Радунци и Дъбово, както и в електронния пътеводител на официалната Интернет-страница на “Холдинг БДЖ” ЕАД – www.bdz.bg.

Всички товарни композиции, които обичайно се движат по линията между Радунци и Дъбово, ще продължават да бъдат отклонявани по обиколни маршрути.

Два международни бързи влака между Букурещ и Истанбул ще се движат по обиколен маршрут в участъка между Русе и Стара Загора, като минават през Синдел и Карнобат вместо по обичайното си трасе през Горна Оряховица и Тулово. Два нощни бързи влака между Русе разпределителна и Димитровград ще пътуват по съкратен маршрут. Те ще се движат само между Русе разпределителна и Радунци. За транспортно обслужване на пътниците, които ползват тези два влака, националният железопътен превозвач пуска два допълнителни бързи влака между Тулово и Димитровград.

Два бързи влака между Пловдив и Варна ще се движат по съкратен маршрут само между Радунци и Варна, за пътуващите с тях са осигурени два допълнителни бързи влака между Пловдив и Дъбово. Шест пътнически влака между Стара Загора и Горна Оряховица, както и между Стара Загора и Русе разпределителна, също ще превозват пътници по съкратен маршрут. Тези пътнически влакове ще се движат само между Радунци и Горна Оряховица, както и съответно между Радунци и Русе разпределителна. За осигуряване на транспортно обслужване на клиентите на Холдинг БДЖ ЕАД, които планират да пътуват с тези влакове, ще бъдат пуснати шест допълнителни крайградски пътнически влака между Стара Загора и Дъбово.

Заради промените в движението на преминаващите в участъка между Радунци и Дъбово пътнически влакове, се запазват и промените в разписанията на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии или пътуват в близост до ремонтирания участък. С променен график ще пътува един крайградски пътнически влак между Дряново и Плачковци, както и два крайградски пътнически влака между Горна Оряховица и Плачковци. Промени ще бъдат въведени и в разписанията на шест крайградски пътнически влака, които се движат между Габрово и Царева ливада.

За подробна информация пътниците могат да се обръщат към гишетата “Информация” и билетните каси в съответните железопътни гари. (СН)
-

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн