Ликвидират опасната сграда на бившата Вечерна гимназия

STZAGORA.NET
Рушащата се сграда на бившата старозагорска Вечерна гимназия “Захари Стоянов”, за чиито евентуални опасности в.”Старозагорски новини” неведнъж алармира, е на път да бъде разрушена. Старозагорската община е взела мерки и вече се работи усилено по нейното ликвидиране.

Запустялата Вечерна гимназия обезпокои гражданите с рушащия си покрив и падащите предмети. След поредния тревожен сигнал на медията ни, най-напред обезопасиха сградата, намираща се на ул. “Г.С.Раковски”. Бяха премахнати висящите заплашително греди от покрива и отстранени изкъртените олуци. Освен това бяха изрязани сухите клони на дърветата. Тогава зам.-кметът на община Стара Загора Белчо Белчев обясни, че събарянето на сградата и извозването на материалите би струвало 80 000 лева, сума, която Общината в момента не можела да отдели. При все това той обеща да изпрати екип, който да провери намясто за опасности от падащи предмети.

Живеещ наблизо гражданин обясни, че проливните дъждове, които се изсипаха над Стара Загора през седмицата, отново са влошили състоянието на покрива. Затова той се премахва напълно. Отделно има предупредителна табела “Внимание! Опасност от падащи предмети!”.

Въпреки почивния ден зам.-кметът Белчо Белчев потвърди, че Община Стара Загора ще събори опасната сграда, за която има проект да стане площад и паркинг. Осъществяването му е въпрос на време…

Росица РАДНЕВА
-vvv

социални бутони

1 коментар on “Ликвидират опасната сграда на бившата Вечерна гимназия”

  • milenkorak wrote on 15 август, 2011, 11:33

    Дано Общината най-сетне да реагира адекватно на сигнала, защото нехайството и безхаберието не се измерват в пари, а с човешки трагедии. Често минавам край сградата на МВР и виждам как деца и възрастни преминават от южната страна на сградата. Ако се случи това, за което не искам и да си помисля, откъде тогава Общината ще намери тези 80 000 лева. Така, че разрешаването на проблема е въпрос на бързане.


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн