Кметове протестират срещу инвестиционен проект в местността Узана

STZAGORA.NET
Кметовете на казанлъшките села Ясеново и Голямо Дряново Никола Камбуров и Христо Христов внесоха протестна декларация на сесия на Общинския съвет завчера. Възраженията са относно инвестиционен проект на Община Габрово за изграждане на водоснабдяване и канализация на курортен комплекс в местността Узана.

Възраженията са свързани с използването на кабелна мрежа и водоснабдителни съоръжения и каптажи, както и на част от водите на река Елешница, която захранва селата Ясеново и Голямо Дряново. В протестната декларация кметовете на двете села остро възразиха срещу инвестиционния проект, който сериозно застрашава наличието на подпочвени води в землищата на двете села и възможностите за използването на кладенци и сонди от местното население.

Във връзка с декларацията Общинският съвет на Казанлък задължи кмета Стефан Дамянов да възрази срещу инвестиционния проект на Oбщина Габрово до всички заинтересувани институции, от които зависи по-нататъшната реализация на проекта.

Преди няколко седмици управителят на Старозагорска област Йордан Николов се запозна с назряващите проблеми на среща с жителите на Ясеново и им обеща съдействие.
(СН)
-

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн