Декларация на Националния фенклуб на “Берое” след мача в Ловеч

STZAGORA.NET
Национален фен клуб Берое Стара Загора изказва своето възмущение от условията, които трябваше да изтърпят нашите фенове при гостуването на Литекс Ловеч.

При опитите ни да се свържем с официалния делегат на мача въпросното лице се покри и не изпълни служебните си задължения, както и не извърши оглед на пиротехническите средства, които целяха да създадат подобаваща атмосфера на иначе скучния стадион в красивото планинско градче.

Отборът на Литекс Ловеч, претендиращ да участва в най-реномирания европейски клубен турнир, не осигури елементарни условия на гостуващите фенове. В сектора нямаше нито една функционираща тоалетна, като предвидените за такива бяха заключени. По този начин бяха нарушени естествените човешки права на над 400 човека, пропътували целия този път през Стара планина.

Не беше осигурена никаква питейна вода на хората, при положение, че мачът се играе август месец и при традиоционно високи летни температури.

Домакините от Литекс Ловеч демонстрираха пълна организационна аматьорщина, която не сме срещали в никой български град.

За да сме напълно обективни, искаме да изкажем нашата благодарност на ловешката полиция и нейното ръководство, които демонстрираха рутина и оказаха професионално съдействие. Тя може да бъде пример на колегите си в много други градове.

В крайна сметка приканваме Българския футболен съюз не само да обслужва интересите на така наречените “грандове” чрез своите комисии и съдии, а да се самосезира за произвола, който се шири на градския стадион в Ловеч. Ако това не се случи, ще отнесем въпроса до лицензионната комисия на УЕФА!
-

spodelime

1 коментар on “Декларация на Националния фенклуб на “Берое” след мача в Ловеч”

  • инж.Румен Митев wrote on 10 август, 2011, 10:56

    Неприятно е наистина!!! Но не мога да оправдая чупенето и трошенето на който и да е стадион. Не виждам какво са виновни седалките. Колкото до условието нека първо погледним в нашия двор. Има ли изискваните условия за гостуващитите фенове и на нашия стадион? Ами ако и те се обърнат към УЕФА. Аз съм привърженик на Берое откакто се помня и дано не ни накажат сурово за изтъпленията в Ловеч. На мача с Ювентус на стадион Локомотив публиката стигаше почти до самото игрище и не мога и да си представя какво би могло да стане ако тогава ние имахме поведението на сегашните футболни запабянковци от всички отбори по света!!!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн