Секретарско място в Общинската избирателна комисия иска БСП

STZAGORA.NET

Доц.Бойчо Биволарски

За секретарско място в oбщинската избирателна комисия (ОИК) или в краен случай за зам.-председателско ще настоява местната организация на БСП в Стара Загора на насрочената за понеделник консултация на политическите сили в Стара Загора за сформиране на ОИК. Това научи вчера “Старозагорски новини” от председателя на общинската организация на БСП доц. Бойчо Биволарски. Срещата се свиква от кмета на Стара Загора проф. Светлин Танчев и ще започне в 13.30 часа в Oбщината.

Според правилата на Избирателния кодекс комисията ще се състои от 25 членове, в което число ще влязат представители на всички парламентарно представени партии на квотен принцип. От ГЕРБ в ОИК ще има 12 членове, по 4 ще бъдат от “Коалиция за България” и ДПС, 2 от “Атака” и 1 от НДСВ, като партия с представител в Европейския парламент. Председател на ОИК по право ще бъде член на ГЕРБ.

По информация от председателя на общинската организация на управляващата партия Емил Христов, който ще води преговорите, за това място ще бъде предложен юристът Таньо Брайков. От страна на БСП за участие в преговорите са упълномощени червеният кандидат за кмет доц. Биволарски и водачът на листата Илия Златев. Двама други кандидати за градоначалници ще бъдат представители на “Атака” и НДСВ. Това са областните координатори на двете партии Михаил Михайлов и Данчо Данев.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн