Само три семейства са поискали помощ за първокласници

STZAGORA.NET
Само три семейства са подали досега заявления за отпускане на еднократна целева помощ за първокласници, съобщи Снежана Апостолова, директор на общинската дирекция “Социално подпомагане”. Крайният срок е 30 септември, но е по-добре документите да постъпят навреме, за да се преведат и парите по-рано, съветва тя. Одобрените през юли ще получат парите по сметките си през август.

И тази година размерът на помощта е 150 лева. Няма промяна и в условието за последните 12 месеца доходът на член от семейството да не надвишава 350 лева. Това се доказва със служебна бележка за доходите на родителите. Заявлението е по образец, а към него се прилага удостоверение, че детето е записано в първи клас на държавно или общинско училище. За справка се представят акт за раждане и лична карта на един от родителите.
Миналата година в община Стара Загора са били подпомогнати 671 семейства, а броят на децата е бил 680. Изплатената сума е 102 хиляди лева.

Яна КАМЕНОВА
-

бутон за сайт

1 коментар on “Само три семейства са поискали помощ за първокласници”

  • Mariqna Stoqnova wrote on 20 юли, 2011, 23:13

    Iskam da popitam- trqbva da se predstavi belejka samo , 4e e zapisano , ili , 4e i pose6tava, tai kato ako trqbva belejka , 4e i pose6tava trqbva da iz4akame 15 septemvri. i drygoto koeto iskam da popitam – ot koi mesec minalata god. do koi mesec tazi god. trqbvat doxodite?


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн