Гимназия “Христо Ботев” – с нулев прием

STZAGORA.NET
“Обявената единствена паралелка по специалността “Технологичен профил” с английски език не можа да се сформира в старозагорската Гимназия “Христо Ботев”, съобщи за медията ни Донка Стоянова, старши експерт по организация на средното образование в РИО и председател на Областната комисия по приема в училищата. Записани са само 9 седмокласници. Въпреки дадения шанс след второто класиране, паралелката не можа да стигне минималния брой от 18 ученици.

Вчера лично началникът на Инспектората Татяна Димитрова е разговаряла с родителите на записаните деца с предложение за пренасочването им по следващи желания в други специалности, респективно училища.

“Ситуацията е изключително неприятна и с големи последствия – сподели директорът на гимназията Динко Стоянов. – За съжаление за учебната 2010/2011 г. четири паралелки завършиха 12-ти клас, а не приемаме нито една.

Не успяхме и с намерението да открием специализирана математическа паралелка за ученици след завършен четвърти клас. От тук следва, че поне двама учители ще бъдат освободени, а други пет-шест – с намален норматив поради липса на ученици.”

След трето класиране и записване на новите гимназисти, още една паралелка не може да се открие. Тя е по атрактивната специалност “Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти” в ПГБХТ “Д. Менделеев” – Стара Загора, за която имаше само 5-има кандидати.

Припомняме, че след първото класиране поради нулев или недостатъчен прием в Стара Загора и Казанлък бяха закрити общо четири паралелки.
29 юли е срокът за попълване на незаетите, така наречени “директорски”, места.

Леда ВЕСЕЛИНОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн