Волен Сидеров: Турският президент трябваше да дойде в Стара Загора. Да се извини!

STZAGORA.NET

“По време на посещението си в България турският президент Абдуллах Гюл трябваше да бъде доведен тук, в Стара Загора, за да се извини за стореното от неговите предшественици преди 134 години, а не в Шумен, където да говори пред събралите се на турски език без превод.”

Това заяви в Стара Загора лидерът на “Атака” Волен Сидеров. Националистът беше в града на липите по повод честването на 134-годишнината от Старозагорското клане. Той уточни, че му предстои среща със Старозагорския митрополит Галактион, на която ще предложи Светият синод да разгледа възможността за канонизирането на изкланите по това време от редовната армия на Сюлейман паша почти 15 000 старозагорци.

По време на брифнга лидерът на “Атака” обяви кандидатите за кметове в областта. За Стара Загора това е областният координатор на партията Михаил Михайлов, за Казанлък -Драгомил Иванов, за Чирпан – Стефан Вичев, а за Мъглиж – Катя Аврамова.

Като опит за героизация на някои политически формации обяви лидерът на националистите вчерашния взрив пред централата на РЗС и един от клубовете на ДСБ в София. Според него това било и начин да се отклони общественото мнение от жизненоважни теми в нашето общество. Сидеров отхвърли тезата, че някой е решил да сплаши депутатите от двете партии по повод предстоящия вот на недоверие към кабинета. По негово мнение лидерите и РЗС и ДСБ били твърде наясно, че вотът няма да мине и нямало нужда от никакво сплашване. Сидеров обаче не изключи факта тези взривове да изиграят лоша роля в определянето на имиджа на България в светлината на предстоящия мониторингов доклад на Европейската комисия.

Пред медиите атакистът осъди действията на държавата с увеличаването на капитала на МБАЛ “Проф. д-р Ст. Киркович” и ги нарече национализация. Областният лидер Михаил Михайлов уточни, че групата общински съветници на “Атака” винаги е била против безразборното продаване на общинско имущество и изрази своето безпокойство, че сега държавата може да прави каквото си иска със старозагорската болница. Той отново напомни “тунизийската връзка” на министъра на здравеопазването д-р Стефан Константинов с бившия директор на УМБАЛ, а сега негов зам.-министър д-р Кирил Добрев.

В заключение Волен Сидеров отново отхвърли обвиненията, които бивши членове на парламентарната група на “Атака” отправиха към него, че ги държал като финансови заложници със записи на заповеди, положени в офшорни компании.
“Такова нещо няма. Ако някой още го твърди, нека го докаже”, бе категоричен националистът.

Иван ПЕТРОВ
-gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн