Граждани замерят косачите с развалени яйца и домати

STZAGORA.NET
“С развалени домати и яйца, лук, картофи, кофички с кисело мляко, торбички с различни други отпадъци граждани на Стара Загора повсеместно замерят косачите, които косят тревите в междублоковите пространства – жалва се в редакцията на “Старозагорски новини” Елка Бонева, началник на административните бюра при Община Стара Загора. – Освен това навсякъде се отнасят много грубо с нашите работници, ругаят ги, псуват ги, кълнат ги, нещо, което не е допустимо за едно цивилизовано общество.”

Косенето става с моторни коси и храсторези, които действително вдигат шум и смущават спокойствието на живеещите в блоковете. “Предварително се извиняваме за създаваното неудобство, но в горещините работното време на хората е от 7 до 14 часа. Т.е. нямаме възможност да спазваме часовете за обедна почивка и използваме ранните часове да се окоси каквото може. Все пак, нужно е да се прояви разбиране, тъй като това, което се прави, е в полза на общността”, каза още Елка Бонева.

В резултат на многото дъждове и обилното слънце тревата расте много бързо. 20 са косачите от административните бюра, които ежедневно работят в междублоковите пространства и главните улици. Някои райони се минават за трети и четвърти път.

В същото време с прътове-триони се изрязват израсналите клони, които закриват пътните знаци.

Работниците работят на карета, както е разделен градът. След което пак започват отначало. Треволяците се събират в чували и се изхвърлят от “Нелсен Чистота”.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-vvv

бутон за сайт

4 коментари on “Граждани замерят косачите с развалени яйца и домати”

  • Дес wrote on 15 юли, 2011, 0:24

    толкова изобилие на храна ли имат хората,ч е чак я хвърлят?! не сме цивилизовано общество. държанието си показва колко сме диваци. 

  • milenkorak wrote on 15 юли, 2011, 10:14

    Това е обичайно явление и в блока, в който живея. Мен специално няколко пъти са ме целили с яйца и кофички кисело мляко. Засега не са ме улучвали, но пръскайки се “бомбичките” са ми нанасяли сериозни поражения върху дрехите. А това, което вършат косачите в тези жеги е похвално и всеки старозагорец е длъжен да се отнася с необходимото уважение. Всичко друго е липса на възпитание и култура.

  • Дес wrote on 15 юли, 2011, 11:58

    кой по-малко, кой повече, ама ми се струва, че всички сме грешни явлението да е станало обичайно. 

  • Borko Beroeca wrote on 17 юли, 2011, 11:49

    Няма да е лесно гражданите да започнат да мислят европейски. Свикнали сме на ориенталско мислене да си хвърляме боклуците през терасата и после да ги газим.Похвално е, че от общината вече няколко години са се заели с тревните площи да добият по-приятен вид,нещо което в цивилизованите държави се смята за даденост и никой не обръща внимание че някой ще бръмчи с косачка около блока му за час два. Дано в бъдеще променим мисленето на гражданите и на селяните дошли в града!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн