Затвориха ресторант в Гълъбово заради сигнал за хpанителна интоксикация на 23-ма футболисти

STZAGORA.NET
Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) е затворила временно класически ресторант “Елмира”, намиращ се в центъра на град Гълъбово. Проверката на дирекцията е извършена на място след сигнал от РЗИ – Стара Загора, за хранителна интоксикация на 23-ма футболисти, които се хранят в ресторанта. В Инфекциозно отделение – Стара Загора, са изследвани всичките 23-ма спортисти. На 10 от тях са били направени вливания в отделението.

По време на проверката на ОДБХ е установено, че ресторантът не отговоря на ветеринарно-санитарните изисквания. В кухненския блок са намерени свинско месо – разфасовка, субпродукти, пилешки заготовки и сладолед без етикетировка и маркировка. С етикетировка са били откритите на място бяло саламурено сирене и яйца, която обаче е била различна по партидни номера от представените търговски документи. Освен това инспекторите са констатирали, че входящият дневник за приети храни е воден до 22 юни т.г., а в хладилните съоръжения храните не са се съхранявали правилно по групи. Пластмасовите съдове, използвани в ресторанта, пък не са били маркирани със знак за хранителни цели.

На несъответстващите хранителни продукти е наложена възбрана и те са оставени на отговорно пазене.

Жители на Гълъбово съобщиха, че класически ресторант “Елмира” е собственост на общински съветник от местния парламент.

Йовка НИКОЛОВА
-vvv

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн