Вот на недоверие само на министър Цветанов иска “Синята коалиция”

STZAGORA.NET

Иван Иванов

“Синята коалиция” ще подкрепи вота на недоверие, който предстои да бъде внесен в канцеларията на Народното събрание, в частта му, където става дума за работата на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов.” Това заяви вчера на пресконференция в Стара Загора депутатът от ДСБ Иван Иванов.

Той уточни, че още през февруари коалицията е снела политическото си доверие от министъра на вътрешните работи поради неспособността му да се справи с престъпността в страната. Депутатът каза още, че сините не могат да подкрепят цялостен вот срещу кабинета, тъй като там имало министри, които работели добре и качествено. На журналистически въпрос, дали с участието си във вота коалицията не се равнява с БСП, депутатът отговори, че не тя, а БСП се равнявала със сините.

Иванов направи анализ и на отхвърления от Народното събрание през миналата седмица проектозакон за конфискация на придобитото по незаконен начин имущество. По негово мнение, дори и да бил приет, той щял да бъде отхвърлен от Конституционния съд, тъй като нарушавал основни права на гражданите. “Доказателствата в проектозакона са заменени със съмнения, а това е противно на всяко законодателство”, бе категоричен народният представител. Той окачестви заканата на правосъдния министър Маргарита Попова, че след три месеца ще внесе същия закон, като емоционална, и уточни, че “Синята коалиция” ще го подкрепи, когато в него бъдат спазени декларираните в Конституцията граждански права.

Иван Иванов засегна и водените между общинските организации на ДСБ и СДС в Стара Загора разговори за бъдещия кандидат-кмет на коалицията. Той обеща, че до десетина дни всички проблеми ще бъдат изчистени и старозагорци ще научат неговото име.

Мира ГАБРОВСКА
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн