Живко Тодоров, депутат от ГЕРБ: Проектозаконът за отнемане на незаконно придобитото имущество трябва да бъде преработен

STZAGORA.NET

Живко Тодоров

“Проектозаконът за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото имущество не мина в пленарна зала поради факта, че в него има много неща, които основателно трябва да бъдат променени, или с други думи казано – той трябва да бъде преработен.”

Това заяви вчера пред “Старозагорски новини” народният представител и кандидат за кмет на града на липите Живко Тодоров. Според него преработката трябвало да бъде направена така, че да бъдат изчистени страховете, че изпълнителната власт ще се намесва в работата на съдебната. Той окачестви атаките срещу закона като политически, но бе категоричен, че в редиците на ГЕРБ няма никакво противопоставяне, каквото мнение бе изказано от някои опозиционни лидери.

“Такъв закон е нужен на българското общество”, категоричен е Живко Тодоров. Той подчерта, че в крайна сметка въпросът за конфискацията на незаконно придобитото имущество ще бъде решаван именно от съда. Депутатът уточни, че ако този закон бъде приет със съответните поправки, няма как той да бъде атакуван пред Конституционния съд. Целта е българското законодателство да стане по-агресивно, тъй като в последно време съдът работел твърде неглижирано.

“От момента на установяване наличието на имущество, придобито по незаконен и дори престъпен начин, до издаването на присъда за конфискация могат да минат години, през които то да бъде прехвърлено или продадено и в крайна сметка българските граждани, които представляват държавата, да бъдат ощетени”, каза още Живко Тодоров. Съгласно новия закон на това имущество ще бъде поставен запор и евентуалният заподозрян няма да може да се разпорежда с него. Предстоящата поправка щяла ясно да гарантира правата на коректните граждани.

Тихомир ЕТЪРСКИ
-

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн