216-сантиметров баскетболист писа на изпит по биология в Тракийския университет

STZAGORA.NET
“Баскетболист на “Берое”, висок 216 см, е кандидат-студент за Тракийския университет. С него кандидатстват още двама съотборници. Дано момчетата да успеят и да се влеят в нашия тим – каза за медията ни проф. Кина Сивкова, зам.-ректор по учебните дейности в университета. – Сред другите по-нестандартни кандидати са 6 майки с тризнаци, 15 двойки близнаци, 18 души с физически увреждания и 5-има сираци. Всички те до първо класиране имат преференция за прием до 2 на сто от общия брой кандидати. Ако тогава не се класират, участват в надпреварата на общо основание.

И още нещо атрактивно – 10 души на възраст 50-60 години са подали документи за кандидатстване. Най-възрастният мераклия за висше образование в Стопански факултет е мъж на 60 години.”

484 кандидат-студенти се явиха вчера, на 7 юли, на писмен изпит по биология. Той е вход за прием за хуманна и ветеринарна медицина, за всички специалности в Аграрния факултет, за социални дейности, за медицински сестри и акушерки в Стара Загора и Хасково и за Медицинския колеж.

Повечето от тях се състезават за специалността “Хуманна медицина”, където приемът за новата учебна година е 25 момчета и 25 момичета.

Резултатите от изпита ще бъдат изнесени до 12 юли. Първото класиране е на 25 юли.

Общо 2806 кандидат-студенти се борят за 1120 места в 5 факултета и 26 специалности на старозагорското висше учебно заведение.

Росица РАНЧЕВА
-gerb

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн