Делото срещу Масларова продължава през септември

STZAGORA.NET
Делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова ще продължи през септември. Вчера, след като разпита трима нови свидетели, състав на Софийски градски съд насрочи следващото заседание за 17 септември.

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняема Емилия Масларова на 23 февруари миналата година за това, че в периода ноември 2007 – май 2009 г., като длъжностно лице, в съучастие като извършители с Михаил Методиев и Венцислав Драганов – и двамата от Стара Загора, е присвоила държавни пари в размер на 11 038 405.55 лв., връчени в качеството й на министър и поверени й да ги управлява. Извършеното се квалифицира като длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай – престъпление по чл.203, ал.1 от НК. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 50 000 лв. На 11 март 2010 г. съдът намали гаранцията на 5000 лв.

Освен Масларова, подсъдими са и Димитър Димитров, Иван Пенев, Венцислав Драганов, Михаил Методиев и Росен Стефанов.

Първото заседание по делото бе насрочено за 8 март 2011 г., но тогава заради процедурни нарушения не беше даден ход. На 21 април 2011 г. Софийски градски съд даде ход на делото. Тогава магистратите отхвърлиха предявения от Министерството на труда и социалната политика граждански иск за над 11 милиона лева, с аргумента, че това ще затрудни нормалния ход на процеса. Приета бе тезата на защитата, че не е редно подсъдимите по делото да платят солидарно иска за нанесени вреди, защото са обвинени в различни престъпления.

В хода на изслушването на свидетелите досега двама от тях – Тодор Павлов и Добромир Нейков, се отказаха от показанията си, дадени във фазата на досъдебното производство. (СН)
-gerb

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн