“Енел Куоре Онлус” благоустроява дома за деца в с. Петрово

STZAGORA.NET
Италианската нестопанска организация “Енел Куоре Онлус” дари над 150 000 лева за голям ремонт и подобрения на Дома за деца с умствена изостаналост в старозагорското село Петрово, съобщиха от пресцентъра на общината. От началото на юли т.г. фирмата-изпълнител “ВИТО-95″ ООД от Стара Загора започна работа по доставка и монтаж на асансьор в дома, изграждане на шахта, на рампа за инвалиди до първия етаж, ремонт на тавани в спалните помещения на третия етаж и др.

“Изразяваме нашите най-искрени и сърдечни благодарности за проявената отзивчивост, с която “Енел Куоре Онлус” споделя нашите цели и програми в социалната политика” – се казва в официалното писмо на кмета на общината проф.Светлин Танчев до ръководството на организацията.

Enel Cuore е нестопанска организация, основана от Enel през 2003 г. Тя търси инициативи, нуждаещи се от социална солидарност, в Италия и по света. Enel Cuore оказва конкретна, целенасочена и видима подкрепа заедно с други асоциации, неправителствени организации, институции и доброволчески организации за социална и социо-здравна подкрепа; защита на човешките права на хора в неравностойно положение, предимно деца и възрастни хора; образование – чрез построяване на училища и учебни съоръжения в развиващите се страни. Специално внимание се отделя на хората с увреждания, които се подкрепят от проектите на Enel Cuore за социално приобщаване чрез аматьорски спорт. Досега Enel Cuore е дарила около 30 млн. евро и е разработила над 300 проекта в Италия и по света. (СН)
-gerb

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн