На летище София крадат от багажа на пътниците, д-р Антония Първанова иска отнемане на лиценза на наземен оператор

STZAGORA.NET

Антония Първанова

Брюксел, 5 юли. В обръщение пред Европейския парламент д-р Антония Първанова призова за временно спиране на правата за обслужване на наземния оператор “Летище София” ЕАД (една от фирмите, които обслужват пътниците на територията на летището). Тя обясни, че причина за това са зачестилите случаи на нерегламентирано отваряне и липси на вещи от багажа на пътниците.

Българският евродепутат алармира, че постоянно получава оплаквания от пътници, които намират куфарите си с разбити ключалки и установяват липсата на лични вещи. “Лесният достъп до пътническия багаж може да стане причина за извършване на терористичен акт или друга атака с трагични последствия”, обясни тя.

Д-р Първанова обясни, че е уведомила писмено ръководството на дружеството и въпреки подадените до момента множество сигнали, от страна на “Летище София” ЕАД не са предприети нужните действия за създаване на среда за сигурност при обработката на багажите.

“Летище София” ЕАД, дружество под контрола на Министерството на транспорта, притежава безсрочен лиценз за наземен оператор от 2007 година, според който се удостоверява, че организацията и персоналът отговарят на изискванията за обслужването на пътници.

В края на миналата седмица зам.-председателят на групата на либералите в ЕП изпрати и писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски с искане за бързо вземане на мерки за гарантиране на сигурността на летището, включително и ако е необходимо временно отнемане на лиценза му.
-

бутони към социални мрежи

1 коментар on “На летище София крадат от багажа на пътниците, д-р Антония Първанова иска отнемане на лиценза на наземен оператор”

  • Дес wrote on 5 юли, 2011, 15:35

    и аз там се сбогувах с един парфюм… ти се прибираш, те те крадат. за „добре дошли вкъщи“


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн