Село Лясково – пред гражданско неподчинение

STZAGORA.NET

От EVN обещаха, че веднага ще решат проблема с електроснабдяването

“Пред гражданско неподчинение е старозагорското село Лясково – съобщи за медията ни кметският наместник Георги Бакалов. – Причина за това е терорът, който ежедневно се упражнява на над 250 души от ЕVN – Стара Загора. В Лясково много често, а в последните дни постоянно няма ток за хората, обслужвани от така наречения западен трафопост. Преди година и половина ЕVN се опита нещо да коригира, но в общи линии резултатът е нулев. Нееднократно съм сигнализирал на “клиентския номер”, но напразно.”

Кметът уточни, че много често напрежението е с голям диапазон – от 190 до 240 вата, което е фатално за електроуредите. Често се получава секундно прекъсване на тока, нещо подобно на токов удар. В резултат на това редица домакинства имат изгорели електроуреди – печки, телевизори, хладилници, фризери и пр.

Почти винаги при дъжд и вятър токът спира. В последните няколко дни това става точно по обяд, а този западен трафопост захранва и Дома за възрастни с психични разстройства, които са 60 души и 30 души персонал.

“Готови сме на всичко, дори на гражданско неподчинение, поради това, че трябва да започнем да получаваме това, за което плащаме – ядосва се г-н Бакалов. – Хората с право отказват да плащат тока си. На всичко отгоре за последния месец масови са оплакванията, че са платили по-големи сметки.”

На 3 юли токът е спрял от 8.30 до 10.30 часа и от 11.30 до 14.30 ч. На 4 юли – от 10 до 15 ч.

Специалисти предполагат, че инсталацията е слаба и не може да поеме консумацията.

Безпомощна ли е фирмата монополист EVN или не й пука?!

Росица РАНЧЕВА

Съобщение от пресцентъра на ЕВН:

В момента в района на село Лясково тече сериозен ремонт на електропровод, захранващ няколко съседни села, съобщи Крум Косев от пресцентъра на ЕВН България.

“Ремонтът е включен в инвестиционната програма на дружеството и стойността му е 160 хиляди лева. В определени моменти, заради работата, тези села се превключват към захранващия Лясково електропровод. В резултат на тези действия се получават кратковременни прекъсвания на захранването”, поясни той.

Pъководството на компанията предвижда оглед на съоръженията в региона и среща с кмета на Лясково, за да бъдат изяснени проблемите, каза още Крум Косев.
-vvv

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн