Без роза в новото лого на Казанлък

STZAGORA.NET
Казанлък вече си има туристическо лого и слоган. Това стана ясно в края на седмицата, след като жури, председателствано от художника Стефан Божков, член на УС на СБХ, избра един от 30-те изпратени за участие в конкурса проекти.

Припомняме, че идеята да се обяви конкурсът е на групата “Експерти за Казанлък”, водена от шефа на оръжейницата в града Николай Ибушев, чиято идея е да превърнат туристическото лого и слоган в един от официалните символи на Казанлък. За целта обаче ще трябва да се направи специално предложение за промени в Наредбата за местната символика, което да се гласува от Общински съвет. Дотогава от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите ще ползват новото лого и слоган заради ведрото усещане, което създава. То ще се появи на местни сувенири още този сезон.

Само месец време са имали трийсетината участници в конкурса, за да изпратят своите предложения до журито. Варианти за туристическо лого и слоган на Казанлък са изработили млади дизайнери от Казанлък, Шумен, Велико Търново, Габрово, София, както и българи, живеещи в Дания, Холандия и Англия. Кой от тях печели конкурса, ще стане ясно в четвъртък, 8 юли. На тази дата представители на “Експерти за Казанлък” ще обявят официално резултатите и ще покажат проектите на местната бизнес-общност. Идеята е освен избраните вече туристическо лого и слоган, и други добри предложения да намерят своите адресати. Всеки бизнесмен, който желае и си хареса някой друг от изпратените проекти, ще може да го откупи.

Победителят в конкурса ще отнесе голямата награда от 1100 лева. Наградата е обща, тъй като авторът на логото печели и конкурса за слоган.

От 30-те изпратени предложения 13 вече са селектирани за специална изложба на открито, която ще се подреди пред ДК “Арсенал” в Казанлък на 9 юли.

Освен художника Стефан Божков, творбите на младите дизайнери, пробвали се да създадат туристическо лого на Казанлък, оценяваха художникът Кольо Карамфилов, Петя Минекова, директор на казанлъшката гимназия “Акад.Дечко Узунов”, Петър Веков от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Казанлък и дизайнерът Венко Юнаков.

“Избрахме лого и слоган, които са невероятно жизнени и те карат да ги запомниш и се усмихнеш като ги видиш”, категоричен е председателят на журито Стефан Божков. Според колегата му Кольо Карамфилов предпочетеният проект е такъв, че стои невероятно елегантно и красиво на различни видове сувенири, рекламни тениски, шапки и всичко, което може човек да отнесе за спомен от Казанлък. Важна особеност е, че за разлика от всичко познато досега, свързано с рекламата на Казанлък, в предпочетения проект няма познатия казанлъшки символ – розата.

Деляна БОБЕВА
-vvv

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн