След проверки в Стара Загора спряха от движение два автобуса

STZAGORA.NET
Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация” е спряла временно от движение два автобуса в Стара Загора, съобщиха за мeдията ни от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Проверките на Автогарата и по автобусните спирки са били извършени от 20 до 22 юни във връзка с разпореждане на транспортния министър Ивайло Московски след трагичния инцидент с автобуса на автомагистрала “Тракия”, зачернил осем семейства. За трите дни в Стара Загора са били проверени общо 62 автобуса. На 23 от тях са съставени актове за административно нарушение. Констатираните нарушения са разкъсани гуми, липса на маршрутно разписание, липса на светлини и непреминаване през технически преглед.

“Проверявани са само междуселищни автобуси”, уточниха от транспортното министерство. От там обаче не успяха да ни дадат информация чия собственост са двата спрени автобуса, нито конкретните причини. Въпреки настоятелните ни опити, медията ни днес не успя да се свърже с Регионална дирекция “Автомобилна администрация” в Стара Загора.

Справката на Министерството на транспорта сочи, че по време на масираните проверки общо за страната са проверени 1885 автобуса, от които 26 са спрени временно от движение. В нито едни от случаите няма констатирано нарушение “разкъсани гуми”, както в Стара Загора. Кой е пуснал въпросния автобус да превозва хора на дълги разстояния, към настоящия момент не е известно. (СН)
-vvv

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн