Партия “Нова сила” се сдоби с клуб на пъпа на Стара Загора

STZAGORA.NET

Неформалният лидер на “Нова сила” в Стара Загора Тихомир Томов (вляво) приветства пред новия клуб партийния си шеф Антон Сираков.

*

Напористият партиен водач в сянка Тихомир Томов днес нахрани журналистите и почерпи със сладкиши и безалкохолни напитки с различен градус гостите си, сред които бяха забелязани местни лидери на други партии и организации – Трифон Митев от БСП, Емил Христов от ГЕРБ, Георги Ранов от СДС и Стефан Пенев от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Някои от тях, прескочили от съседни партийни клубове, си носеха и почерпката. Поводът бе освещаването на първия клуб на “Нова сила” в Стара Загора. Помещението се намира на партера в сграда на бул.”Методи Кусев” точно до руския магазин “Берьозка”. На стъклената му витрина е монтиран голям LCD-екран, от който ще тече предизборната агитация. Отвън се чете голям надпис: “Ако се борим, може и да загубим. Не се ли борим, сме загубени!”

“Да ви кажа честно, бях си приготвил една дълга реч, обаче предпочетох да има дълга маса, защото днешният ден е много щастлив за нас”, обяви Тихомир Томов, след като отец Емилиян от храм “Св.Николай” поръси клуба със светена вода. “Партия “Нова сила” беше създадена затова, защото ние не успяхме в предишната партия (има предвид “Атака”, която той и още неколцина негови авери напуснаха – бел. ред.) да постигнем всички цели и задачи, които бяха написани на книга. Сега “Нова сила” в Стара Загора е сериозна политическа сила, тя има четирима общински съветници, много сериозна опозиция е на управляващите”, каза Томов. Стана ясно, че кандидата си за кмет на Стара Загора партията ще обяви към 15 юли.

“Не освещаваме предизборен щаб в онзи канцеларски смисъл на думата, който влагат вече няколко управленчески поколения. Направихме едно скромно място, в което общинските съветници от Стара Загора да могат да изслушват проблемите на старозагорци – каза в приветствието си председателят на “Нова сила” Антон Сираков. – Наесен няма да се ограничим само с 4 места в новия Общински съвет. Но нашите, които влязат в него, трябва да си подготвят заместници, защото след броени месеци ще трябва да станат народни представители”, каза той, като изрази увереността си, че предсрочните парламентарни избори във всички случаи ще има, тъй като управляващите били паникьосани, че колкото повече време минава, толкова повече губят обществено влияние.

Антон Сираков мина край афиша “Не болтай!” (третият от носа му наляво), но не се съобрази с повелята.

*

След което Сираков, провокиран от шумно пръсналия се на земята изтърван репортерски диктофон, се впусна в дълго словесно излияние на тема атентати, предизборна мръсотия, прасета и кочини, посланици, ноти “персона нон-грата” и шефове на масонството в България в лицето на известни политици. Тирадата му, според собственото му признание, била предизвикана от горещината. “Нека не се заблуждаваме, че някой друг в момента управлява страната, освен Джеймс Уорлик, и че някой му се противопоставя”, бе една от многобройните ярки мисли на Сираков. На метри от него, на витрината на магазин “Берьозка”, бе залепен носталгичен руски плакат с ценното указание “Не болтай!”, което политикът очевидно не беше взел под внимание на влизане в новия клуб, или пък просто не се притесняваше да си каже всичко, което му тежи.
-

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн