Пропуснати срокове създават проблеми за транспорта в Казанлък

STZAGORA.NET
“Общински съвет – Казанлък, от 3 месеца не взема решение за конкурс за автобусните превози и с това е застрашен градският транспорт”, съобщиха с писмо до медиите от Общинската администрация в Казанлък. В него се твърди, че на 16 март 2011 г. е внесен доклад в ОбС с предложение за вземане на решение за провеждане на конкурси за възлагане на обществен превоз на пътници. От общинските съветници се очаквало да вземат решение за тези конкурси, за да се задвижи процедурата.

“Парадоксално е, че от 16 март до 16 юни т.г., в продължение на цели три месеца, съветниците не намериха нито време, нито място в дневния ред на някоя от сесиите, за да разгледат въпроса. Към 20 юни т.г. такова решение няма, дори такава точка не фигурираше в дневния ред на ОбС – Казанлък”, твърдят от администрацията. В писмото се уточнява, че превозвачите, чийто договор за обслужване на линии от републиканската пътна мрежа е изтекъл, са спрели да извозват пътници от Казанлък по няколко направления в страната. Очаквало се и спиране на градския транспорт на 17 юли, ако старейшините не вземат решение на заседанието си на 23 юни т.г.

В тази връзка кметът на общината отново предлага неотложният въпрос да влезе като извънредна точка на сесията в четвъртък.

Председателят на ОбС – Казанлък Васил Самарски съобщи пред медията ни, че няма драма в създалата се ситуация. “На 16 март 2011 г. общинската администрация внесе доклад с предложение за вземане на решение за провеждане на конкурси за възлагане на обществен превоз на пътници. Но според разпорежданията на Наредба 2 на Министерството на транспорта е предвиден двумесечен срок, така че сроковете са пропуснати, дори и на сегашната сесия да вземем решение. Аз обаче не виждам никаква драма в тази ситуация. В правомощията на областния управител е да удължи с 6 месеца провеждането на конкурсите, ако това бъде поискано от общинската администрация”, каза Самарски.

(СН)
-

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн