Старозагорски тийнейджъри се напиват с… етилов спирт

STZAGORA.NET
Старозагорски тийнейджъри се събират на групички на различни места в Стара Загора и на сбирките им не липсва алкохол. Един младеж довери пред наш репортер с гордост, че всяка вечер след 20 часа около емблематичния фонтан “Жабките” се събира яка група с много твърд алкохол, бира, “трева” и други яки неща. Сега предпочитаното питие е “патронче” етилов спирт, който не само е евтин, но се купува от аптеките без рецепта. Изсипва се съдържанието му в бирата и купонът започва. В потвъpждение на това край скамейките и в тревата са се въргаляли десетина малки черни “бутилчици”.

Живеещите наоколо са се жалвали от редовните нощни запои и гюрултии, които не им дават мира. Общинската охрана, която е на бариерата на източната и западната алея на Аязмото, редовно сигнализирала за оргиите на младите хора край Летния театър и площадката под него, на беседките, край параклиса “Св. Теодор Тирон” и пр. Оказва се, че пиячите са малолетни и непълнолетни, а някои от родителите им правят скандали, когато ги събудят, за да си приберат “стоката”…

На много места в Стара Загора има подобни тийнейджърски сбирки. Най-редовно те са “на камъните” южно от плувния басейн, край двете езера, в Станционната градина и т.н. Видно няма кой да озапти учениците, налегнати от слободия.

Великодушното ни общество се оказва безпомощно, защото не се изпълняват приетите закони и наредби и не се санкционират нарушителите им, т.е. родителите, които са абдикирали от децата си.

Росица АЛЕКСАНДРОВА
-

бутон за споделяне

2 коментари on “Старозагорски тийнейджъри се напиват с… етилов спирт”

  • Дес wrote on 22 юни, 2011, 0:32

    това вече надминава всичките ми очаквания. вярно, вярвам, че всичко е възможно, ама чак пък толкова… и после да се гордея, че съм от Стара Загора?! как ще стане това? и как, за два дни от както следя сайта, една хубава вест нямаше?! как всичко е почернено и продължава да се дочерня?! може ли някой, ако обичате, нещо свежо да стори за града ни?! особено след като са изборни кампании, може ли някой да се насили и да направи план върху въпроса с младежта. затворете им дискотеките след 2ч., примерно, отворете им повече и всеразлични спортни и художествени клубове. каквото и да е. просто някой е време да се заеме с нещата, а не да гледаме как малките ни се самоунищожават. все пак са ни бъдещето. а такова каквото се описва… малцина ще съблазнява!

  • ne sym lud wrote on 22 юни, 2011, 12:53

    ТОВА Е ВЪРХЪТ НА АЙСБЕРГА!НЕЩАТА СА ДАЛЕЧ ПО-ЛОШИ ОТ ТОВА,КОЕТО СТЕ НАПИСАЛИ!ВСЯКА ВЕЧЕР НА ПОСОЧЕНИТЕ МЕСТА СЕ ПРАВЯТ И ДРУГИ НЕ ЛИЦЕПРИЯТНИ НЕЩА,КОЙТО,НИКАК НЕ Е ПРИЛИЧНО ДА СЕ ПИШАТ,ДОРИ!МИСЛЯ,чЕ СЛЕД КАТО РОДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ Е ГРИЖА,ТО.”РОДНАТА” ПОЛИЦИЯ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ ИНИЦИАТИВАТА И ПО БЪРЗОТО ПРОЙЗВОДСТВО!ЗАЩОТО Е САМО ВЪПРОС НА ВРЕМЕ ДА СЕ СЛУЧАТ И ПО-ЛОШИ НЕЩА ВЪВ ВРЕМЕТО ОТ МАЛКИТЕ-ГОЛЕМИ ДЕЦА..!


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн