Драконовски мерки на Автогара Стара Загора

STZAGORA.NET

Спpяха автобус заради неизправна гума

“Всеки заминаващ автобус от старозагорската гара е щателно проверяван!”, увериха служители на ДАИ – Стара Загора. Контролът върху возилата е започнал още в четвъртък, ден след трагичния инцидент на АМ “Тракия”.

Наша репортерска проверка на място установи, че инспекторите от автомобилна администрация проверяват дали извършваният превоз отговаря на лиценза на компанията, дали всички документи са изрядни – от книжка на шофьора до талона на автобуса.

Контролът върху техническата част на возилото също е обстоен. Проверява се нивото на водата в резервоара, нивото на маслото, налягането в гумите, дори и фаровете. При установяване на сериозни нарушения се отменя курсът на съответния автобус до пристигането на друг, отговарящ на техническите критерии.

Такъв е и днешният случай, когато автобус на “Автобусни превози” ООД, обслужващ линията Стара Загора – Козаревец в 13.20 часа, беше върнат. Причината бе неизправна гума. Резервното возило пристигна чак след 30-40 минути. През това време служителите на ДАИ, както и тези на Автогарата, всичките събраха негативите от страна на чакащите…

Красимира ВОЙНОВА
-

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн