За шести път съдът отказа да възстанови гълъбовския кмет

STZAGORA.NET

Николай Тонев

На 17 юни т.г. за шести пореден път Окръжният съд в Стара Загора отхвърли молбата на Николай Тонев да бъде възстановен на поста кмет на Община Гълъбово.

Припомняме, че срещу Тонев има повдигнати обвинения от Окръжна прокуратура – Пловдив, за длъжностно престъпление, което стана причината за временното му отстраняване от кметската длъжност през септември 2009 г.

В петък обвинението за пореден път пледира в съда Тонев да не бъде възстановен на работа с аргументите, че служебното му положение може да създаде пречки на досъдебното производство и има опасност да окаже влияние върху свидетели по делото. Според пловдивския прокурор, досега са разпитани 17 души, които били в трудовоправни отношения с общината, сред които кметове на населени места и служители на общинската фирма “БКС”.

Защитата на Тонев обвини прокуратурата, че аргументите й винаги са едни и същи, въпреки че налице били нови обстоятелства – разследването на отстранения кмет вече е приключило и са разпитани всички свидетели, свързани служебно с него. За разлика от едно друга заседание, когато защитата поиска възстановяването на Тонев, аргументирайки се с недоброто му финансово състояние, оставайки без работа, в петък акцент беше поставен на предстоящите избори през октомври т.г. Защитникът твърдеше, че според новия Изборен кодекс единствено кметът на общината може да организира изборния процес.

Съдът обаче не уважи аргументите на защитата и остави без уважение искането на Тонев.
Решението на Старозагорския съд може да се обжалва в тридневен срок пред Апелативен съд – Пловдив. (СН)
-

споделяне във facebook


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн